Κρυβόταν στα χαλάσματα 6 μήνες από τους Ουκρανούς: Συνελήφθη Ρώσος λιποτάκτης στο Χάρκοβο

Φωτογραφία από τη σύλληψη του Ρώσου στρατιώτη. Photo via Twitter@UkraineWorld




Ένας Ρώσος στρατιώτης που ισχυρίζεται ότι απέφευγε τον εντοπισμό του από τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Χαρκόβου της Ουκρανίας επί έξι μήνες συνελήφθη, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Ο 42χρονος στρατιώτης πιάστηκε από μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που περιπολούσαν στην περιοχή Κουπιάνσκ, ανακοίνωσε το περιφερειακό αστυνομικό τμήμα του Χάρκοβο.

Η περιοχή ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο στρατιώτης είπε στην αστυνομία ότι κρυβόταν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια από τότε.

Αφού τον βρήκαν χθες Δευτέρα, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο άνδρας – ντυμένος με πολιτικά ρούχα – ήταν στρατιώτης της 27ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών της Ρωσίας και κάτοικος της περιοχής της Μόσχας.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας .

Το Κουπιάνσκ- στο οποίο υπάρχει μια σημαντική σιδηροδρομική διασταύρωση – έχει γίνει μάρτυρας σκληρών μαχών από την έναρξη του πολέμου πέρυσι, με τη Ρωσία να παίρνει τον έλεγχο μέσα σε λίγες μέρες και να καταλαμβάνει την πόλη για αρκετούς μήνες.

Αν και η περιοχή ανακαταλήφθηκε από ουκρανικά στρατεύματα τον περασμένο Σεπτέμβριο, απειλείται από τις ρωσικές προσπάθειες να την ανακαταλάβουν για άλλη μια φορά.

Ορισμένοι κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της “ασταθούς κατάστασης ασφαλείας” από Ουκρανούς αξιωματούχους νωρίτερα τον Μάρτιο.

Σήμερα, ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Χάρκοβο, Oleg Sinegubov, δήλωσε ότι η πόλη – μαζί με άλλες στην περιοχή – δέχθηκε πυρά από ρωσικά στρατεύματα.

Με πληροφορίες από BBC

 

Ο Πούτιν θα στέλνει φυλακή όσους… κακολογούν τους μισθοφόρους δολοφόνους της πολυαγαπημένης του Wagner: Πέρασε τροπολογία στη Δούμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: