Και στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου η τραγωδία στα Τέμπη: Οι τίτλοι των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Το σοκ που προκάλεσε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη της Ελλάδας, καθώς και η αγωνία για τους δύο νεαρούς επιβάτες κυπριακής καταγωγής που παραμένουν αγνοούμενοι, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα.

Επίσης προβάλλονται οι  πρώτες τοποθετήσεις των νέων Υπουργών της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, καθώς και τις κινήσεις για μείωση του κόστους των καυσίμων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τον τίτλο «Σπαραγμός και οδύνη» κάνει λόγο για πολλά ερωτηματικά για το φονικό λάθος που προκάλεσε την εθνική τραγωδία μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Σε άλλο θέμα γράφει για την ανάληψη των χαρτοφυλακίων από τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, από τα οποία αναμένει πρόγραμμα προτεραιοτήτων ο Πρόεδρος. Σε άλλο θέμα γράφει για τη διαγραφή δύο εκπαιδευτικών από το Υπ. Παιδείας, για τη διαρροή εξεταστικού δοκιμίου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο θέμα στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μαύρη μέρα για Ελλάδα και Κύπρο», γράφει για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και την αδυναμία εντοπισμού των δύο Κύπριων που αγνοούνται.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από τους νέους Υπουργούς δράση χωρίς διαφθορά και αναξιοκρατία. Αλλού γράφει ότι ο νέος Πρόεδρος και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα πρέπει να καταθέσουν δήλωση πόθεν έσχες και δήλωση για επαγγελματικό ασυμβίβαστο.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα με τίτλο «Προδιαγεγραμμένη η τραγωδία», γράφει για προβλήματα και ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας και για τις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο ατυχήματος, το οποίο και συνέβη το βράδυ της Τρίτης.

Αλλού γράφει για αγωγή ύψους 2 εκ. ευρώ από τον Οίκο Θεοφανίδη, εναντίον του Δήμου Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα, γράφει για την καταγγελία γυναίκας αστυνομικού εναντίον λοχία, για σεξουαλική παρενόχληση.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εικόνες φρίκης και πόνου στην Κοιλάδα των Τεμπών» και γράφει για τον χαμό κυρίως νέων ανθρώπων στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και για την προειδοποιητική επιστολή της συνδικαλιστικής ένωση των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Σε άλλο θέμα γράφει για την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. Αλλού γράφει για την έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή για τον φόρο καυσίμων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο θέμα της με τίτλο «Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα: ανείπωτη τραγωδία» γράφει για τους δεκάδες νεκρούς του δυστυχήματος της Ελλάδας και τους δύο Κύπριους αγνοούμενους.

Σε άλλο θέμα γράφει για την εσπευσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το κόστος των καυσίμων. Αλλού γράφει για τις προτεραιότητες των νέων Υπουργών σε θέματα μετανάστευσης, ενέργειας και οικονομίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση του Τύπου: Η τραγωδία στα Τέμπη στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: