Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει τον Παύλο Πολάκη: Προφανώς έχει αποφασίσει συνειδητά να θέσει εαυτόν εκτός εκλογών

File Photo Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Παύλος Πολάκης, μιλά στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Οι αντοχές του Αλέξη Τσίπρα για τον Παύλο Πολάκη φαίνεται να εξαντλούνται καθώς ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων φαίνεται ότι επιχειρεί να σύρει το κόμμα του προεκλογικά στα δικά του μέτρα και σταθμά.

Έτσι, παρότι δεν υπήρξε κανονική ανακοίνωση, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν όχι μόνο σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη, το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα αλλά και στην καθαρή απειλή ότι θα τελεί εκτός των ψηφοδελτίων για τις εκλογές.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνονταν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

«Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται πως η ταλιμπανική συμπεριφορά του πρώην υπουργού σε αυτή τη φάση δημιουργεί μεγάλα προοβλήματα και απομακρύνει περισσότερους από όσους προσελκύει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Aψύ άδειασμα ΣΥΡΙΖΑ στον εκβιασμό Πολάκη: Σε όποιον δεν αρέσουν τα ψηφοδέλτια μπορεί να αποχωρήσει * “Τα μαζεύει”… ο βουλευτής

Δεύτερη φορά… εκτός γραμμής

Πριν λίγες ημέρες ήταν η πρώτη κατά την οποίο η Κουμουνδούρου απείλησε ευθέως τον Παύλο Πολάκη ότι ξεπερνά τα εσκαμμένα και ότι κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, αναφέροντας:

«Προφανώς από ‘λάθος’ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά. Μέχρι να διορθωθεί το ‘λάθος’ δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγώ φίλους και συντρόφους δεν πουλάω, επειδή κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Όλα!!».

Με μια διαρροή διά της οποίας δυνητικά  του δείχνει ακόμη και την πόρτα της εξόδου αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην έντονη όχληση που επέδειξε ο βουλευτής Παύλος Πολάκης για τη μη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια του συντοπίτη του Μιχάλη Χαιρετάκη, φτάνοντας μέχρι του σημείου να άρει και τη δική του υποψηφιότητα έως ότου διορθωθεί «το λάθος» όπως το είπε.

Έτσι, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος».

Σημειώναν ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», ενώ προσθέτοντας πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Το νόημα των όσων ειπώθηκαν από τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ  οδήγησαν λίγες ώρες αργότερα τον Πολάκη σε αναδίπλωση.

Απαράδεκτος: Ο Πολάκης στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές όταν “επιστρέψει” ο ΣΥΡΙΖΑ!

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: