Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι επαφές για το νέο υπουργικό στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι επαφές του νεοεκλεγέντα Προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τους ηγέτες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, και οι προθέσεις του σε σχέση με τα άτομα που θα υπουργοποιήσει είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Επίσης προβάλλονται η συζήτηση τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για μειωμένο ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία, η αναμενόμενη πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ, η εκλογική κούρσα στον ΔΗΣΥ για την προεδρία του κόμματος, και η βοήθεια της Κύπρου για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περιμένουν να εισπράξουν» πως αριθμό υπουργικών θέσεων αναμένουν τα κόμματα που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αλλού αναφέρει πως αν συσταθεί ομάδα Κυπριακού θα συμμετέχει και ο ΔΗΣΥ και πως δεν θα γίνουν κινήσεις για διορισμό στο Υπουργικό που να ενοχλήσουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Επίσης αναφέρει πως η Κύπρος στηρίζει τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Στήριξη στο Κυπριακό, αλλά μακριά από τα στελέχη μας» γράφει πως οι ηγέτες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ξεκαθάρισαν στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη πως είναι στον αντιπολίτευση, χωρίς ισοπεδωτικές προσεγγίσεις.

Αλλού αναφέρει πως πρώτο τεστ για τις νέες ισορροπίες στη Βουλή αποτελεί η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών τη Δευτέρα του νομοσχεδίου για μειωμένο ΦΠΑ 5% στην Α’ κατοικία. Επίσης γράφει πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπόσχεται λύσεις εντός Μαρτίου για τα εργασιακά.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Τεχνοκράτες με πολιτικό βάθος» πως ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εμμένει σε τεχνοκράτες με πολιτική αντίληψη για το κυβερνητικό του σχήμα και αποκλείει τη συμπερίληψη κομματικών στελεχών.

Αλλού αναφέρεται στις συναντήσεις του κ. Χριστοδουλίδη με τους ηγέτες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σημειώνοντας πως ξεκαθάρισαν θέσεις και προθέσεις εκατέρωθεν. Επίσης γράφει πως κλείδωσε συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το ΑΚΕΛ στην αντιπολίτευση με το βλέμμα στη χώρα και τον λαό μας» πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε στον Νίκο Χριστοδουλίδη πως το ΑΚΕΛ δεν θα συμμετάσχει στην Κυβέρνηση και δεν θα επιθυμούσε να δει μια τέτοια εξέλιξη.

Αλλού γράφει για τσουνάμι ακρίβειας με νέες αυξήσεις τιμών βασικών αγαθών. Επίσης αναφέρεται σε πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για την κατάργηση από την επόμενη σχολική χρονιά των εξετάσεων τετραμήνων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Νεοφύτου: ‘τέρμα στα άσχημα συναισθήματα’» αναφέρει πως ο εκλελεγμένος Πρόεδρος και ο ηγέτης του ΔΗΣΥ λένε πως έχουν κοινές θέσεις στην οικονομία και στην εσωτερική διακυβέρνηση.

Αλλού αναφέρεται σε αυξήσεις στις τιμές ορισμένων τροφίμων κατά 30%. Επίσης αναφέρει πως μετά τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Χάρη Γεωργιάδη και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, μπαίνει στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Αφού την χρησιμοποίησε την …”άδειασε”: Δεν υιοθετεί την άποψη της Καίτης Κληρίδη, για τον “διεφθαρμένο Αναστασιάδη”, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: