Ζοφερή προειδοποίηση ΠΟΥ: Μέχρι 20.000 μπορεί να φτάσουν οι νεκροί από τον σεισμό – 23 εκατομμύρια θα πληγούν από τις συνέπειες

FILE PHOTO: Aναζητώντας θύματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στη Λατάκια της Συρίας. EPA, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT MANDATORY CREDIT — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά δήλωσε σήμερα ότι ο σεισμός και οι μετασεισμοί που κατέστρεψαν πολλά κτίρια στην Τουρκία και τη Συρία πιθανότατα σκότωσαν χιλιάδες παιδιά.

«Οι σεισμοί που έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία νωρίς χθες το πρωί μπορεί να έχουν σκοτώσει χιλιάδες παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF Τζέιμς Έλντερ σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση στη Γενεύη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο αριθμός των νεκρών από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία θα μπορούσε να ανέλθει έως και 20.000 τις επόμενες ημέρες .

Ο τρέχων αριθμός των θυμάτων ανέρχεται επίσημα σε 5.021, αλλά χιλιάδες άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια σε μια έκταση άνω των 200 μιλίων από τη νοτιοδυτική Τουρκία έως τη βόρεια Συρία.

Η απειλή μετασεισμών και οι δύσκολες χειμερινές συνθήκες δείχνουν  ότι περισσότεροι είναι πιθανό να σκοτωθούν ή να πεθάνουν λόγω της έκθεσής τους στις συνθήκες αυτές.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας.

Έως και 23 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πληγούν από τους τεράστιους σεισμούς που έχουν σκοτώσει χιλιάδες στην Τουρκία και τη Συρία, προσθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Οι χάρτες επισκόπησης γεγονότων δείχνουν ότι δυνητικά 23 εκατομμύρια άνθρωποι εκτίθενται, συμπεριλαμβανομένων περίπου πέντε εκατομμυρίων ευάλωτων πληθυσμών», είπε στην εκτελεστική επιτροπή του Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ η ανώτερη αξιωματικός έκτακτης ανάγκης Adelheid Marschang.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, παραδέχτηκε νωρίτερα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία με τις οποίες οι κυβερνήσεις και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μετά τους σεισμούς.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για περιοχές όπου δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες», είπε ο Tedros.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Δυστυχώς έρχονται χειρότερα στο μέλλον: Ρήγμα, άθλιες κατασκευές και σαθρό έδαφος – Στους 4.890 οι νεκροί από τους σεισμούς [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: