Οι Ουκρανοί εντόπισαν και κατέστρεψαν αντιεροπορικά TOR-M2DT: Το πολυδιαφημισμένο σύστημα που έφεραν οι Ρώσοι από τον Αρκτικό Κύκλο [video]

Το αντιεροπορικό σύστημα που υποστηρίζουν ότι κατέστρεψαν οι Ουκρανοί στη Χερσώνα Image via twitter




Ένα σπάνιο ρωσικό αρκτικό σύστημα αεράμυνας TOR-M2DT καταστράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία από ουκρανικό πυροβολικό, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Ουκρανοί έπληξαν το TOR-M2DT με οβίδες μετά την ανίχνευση της θέσης του συστήματος από ένα drone, δήλωσε το υπουργείο, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που «τρολάρει» τον τρόπο με τον οποίο η αντιαεροπορική πλατφόρμα είχε εκθειαστεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Το σύστημα αεράμυνας της Αρκτικής TOR-M2DT έγινε το αστέρι της ρωσικής τηλεόρασης όταν στάλθηκε στην Ουκρανία», δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. «Κάηκε έντονα, ο πυροσβεστήρας δεν βοήθησε».

Ήταν αυτό ένα μεμονωμένο περιστατικό;

Ένα δεύτερο TOR-M2DT καταστράφηκε την Παρασκευή, ισχυρίστηκε το Ukraine Weapons Tracker, ένα πρόγραμμα πληροφοριών ανοιχτού κώδικα της έρευνας όπλων Caliber Obscura. Ισχυρίστηκε ότι αυτά τα περιστατικά ήταν οι πρώτες επιβεβαιωμένες δολοφονίες των συστημάτων.

Η ενημέρωση ανέφερε ότι και τα δύο Tor-M2DT καταστράφηκαν στη Χερσώνα χρησιμοποιώντας βλήματα κατευθυνόμενα από το M982 Excalibur. Τα Excalibur εξαπολύουν βλήματα 155 mm κατευθυνόμενα από GPS που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία σε αμυντικά πακέτα των ΗΠΑ.

Το Tor-M2DT είναι η αρκτική έκδοση του πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος Tor-M2. Το Tor-M2 σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει επιθέσεις από πυραύλους κρουζ, βόμβες ολίσθησης, αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης TASS. Έχει αυτονομία 12 χλμ και υψόμετρο 10 χλμ.

Πηγή Jerusalem Post

Ο Ζελένσκι θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, λένε οι Financial Times

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: