Πολύ σύντομα θα μπορείτε να «προσλάβετε» τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε επιχείρηση, σχεδόν για κάθε θέση: Ευχή ή κατάρα;




Η τεχνητή νοημοσύνη που εργάζεται ως τακτικός υπάλληλος ήταν ένα όραμα. αλλά πλέον είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε. Στρατηγικές και διαρθρωτικές αλλαγές και νέα σχέδια προϊόντων θα εξακολουθούν να εκτελούνται από τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι καθημερινές λειτουργίες θα εκτελούνται αυτόματα.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του YOSSI AVIV στην Jerusalem Post

Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τις μη ανθρώπινες επιχειρηματικές δραστηριότητες: αυτόνομα γκαράζ χωρίς ανθρώπους, ιστότοπους που πωλούν μαθήματα βασισμένα σε εγγεγραμμένα βίντεο, προϊόντα που παραδίδονται σε έναν πελάτη από τρίτο μέρος, λογισμικό ως υπηρεσία (SaaS) που παρέχει λογισμικό μέσω Διαδικτύου, αυτόματα περίπτερα και πολλά άλλα παραδείγματα.

Στρατηγικές και διαρθρωτικές αλλαγές και νέα σχέδια προϊόντων θα εξακολουθούν να εκτελούνται από τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι καθημερινές λειτουργίες θα εκτελούνται αυτόματα.

Η νέα οργανωτική οντότητα θα γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και πώς να παρακολουθεί και να αναλύει την επιχειρηματική της απόδοση, να παίρνει αποφάσεις και να εφαρμόζει βελτιώσεις.

Πώς θα λειτουργήσει;

Η λύση θα επιτευχθεί όταν μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έξυπνο λογισμικό που θα κατανοεί τις δικές του δυνατότητες: τις λειτουργίες που ξέρει να εκτελεί.

Τα μη ανθρώπινα επιχειρηματικά συστήματα χρειάζονται υπολογιστικές υποδομές, δυνατότητες επικοινωνίας, βάσεις δεδομένων και υποσυστήματα λογισμικού για να λειτουργήσουν. Το πιο σημαντικό, το λογισμικό πρέπει να έχει κοινωνικές ικανότητες στην αλληλεπίδραση με άλλο λογισμικό: κοινωνικοποίηση λογισμικού.

Στο επόμενο στάδιο της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης, το στάδιο AGI (αναλυτικά παρακάτω), λογισμικό με ευφυΐα συγκρίσιμη με αυτή ενός ανθρώπου θα μάθει ήδη από μόνο του και θα μπορεί να λειτουργεί ως τακτικός υπάλληλος σε πολλούς τομείς.

Η συνειδητοποίηση αυτού του οράματος είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Ας βουτήξουμε πιο βαθιά.

Λογισμικό αυτισμός

Το οξύ πρόβλημα με το σημερινό λογισμικό είναι η έλλειψη κοινωνικών ικανοτήτων. Με άλλα λόγια, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους και η χρήση τους προορίζεται συνήθως για τον άνθρωπο.

Για να επιτραπεί σε άλλο λογισμικό να επικοινωνεί μαζί τους, το λογισμικό πρέπει να διαθέτει API – Διασύνδεση Προγραμματισμού Εφαρμογών. Αυτή η διεπαφή έχει σχεδιαστεί σε μια γλώσσα μοναδική για το συγκεκριμένο λογισμικό και όποιος θέλει να τη χρησιμοποιήσει πρέπει να μάθει αυτή τη γλώσσα.

Η συνδεσιμότητα μεταξύ λογισμικού είναι μια ατελείωτη πρόκληση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προγραμματιστές συχνά αλλάζουν τις διεπαφές μονομερώς, ακόμη και ναρκισσιστικά και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Κατά συνέπεια, μέχρι να ενημερωθεί ο κώδικας λογισμικού από τον προγραμματιστή του λογισμικού χρησιμοποιώντας τη διεπαφή, το λογισμικό απλώς θα σταματήσει να λειτουργεί.

Ένας ολόκληρος και κερδοφόρος τομέας γνωστός ως ενοποίηση και αυτοματισμός αντιμετωπίζει αυτήν την πρόκληση επικοινωνίας μεταξύ προγραμμάτων. Προηγμένες και ισχυρές λύσεις λογισμικού, όπως το Make (πρώην Integromat), αναπτύχθηκαν με σκοπό τη σύνδεση και τον συγχρονισμό της επικοινωνίας μεταξύ των αυτιστικών λογισμικών και τη διεύθυνση της ορχήστρας, την εκτέλεση της ενορχήστρωσης.

Αντί κάθε λογισμικό να δημιουργεί τη δική του γλώσσα, χρειάζεται μια παγκόσμια διεθνής γλώσσα. Έτσι, κάθε λογισμικό θα παρουσιάσει τις δυνατότητές του και τον τρόπο χρήσης τους σε μια γλώσσα κατανοητή τόσο από τους ανθρώπους όσο και από άλλο λογισμικό.

Λογισμικό Κοινωνικότητα – αυτοπεριγραφική γλώσσα

Όταν το λογισμικό έχει κοινωνικότητα λογισμικού, τότε θα μπορούν να ορίσουν την κοινωνική τους πραγματικότητα (λογισμικός σοσιαλισμός): λογισμικό συναδέλφου (από τον ίδιο οργανισμό), λογισμικό προμηθευτή, κυβερνητικό λογισμικό και λογισμικό δυνητικών πελατών με το οποίο θα επικοινωνεί το λογισμικό.

Είμαστε ήδη στο στάδιο όπου μπορούμε να επικοινωνήσουμε με λογισμικό σε φυσική γλώσσα (για παράδειγμα, ChatGPT ) και Επομένως, δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο αυτά τα προγράμματα δεν θα μπορούν να επικοινωνούν παρόμοια μεταξύ τους.

Η άμεση, αδιαμεσολάβητη σύνδεση μεταξύ των προγραμμάτων φέρνει στο νου την ταινία Avatar και τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου του λογισμικού που είναι δεμένο σε έλικες που κρύβονται στο σώμα του λογισμικού που χρησιμοποιείται.

Το στάδιο της κοινωνικότητας του λογισμικού είναι η βάση της επανάστασης που θα εξαλείψει την ανάγκη για πολύπλοκη ενοποίηση μεταξύ λογισμικού και εργαλείων αυτοματισμού. Αυτό θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης οντότητας: του μεγάλου ρομπότ που δημιουργήθηκε μέσω αυτής της συμβίωσης λογισμικού.

Είναι ήδη στο δρόμο

Μια σύνθετη οντότητα λογισμικού θα μπορεί να αντικαταστήσει τη δραστηριότητα ολόκληρων τμημάτων σε έναν οργανισμό. Οι επιχειρήσεις αποτελούνται από ανεξάρτητα τμήματα που επικοινωνούν μεταξύ τους και ασχολούνται με τα ίδια επαναλαμβανόμενα ζητήματα που προκύπτουν ξανά και ξανά.

Με τη συναρμολόγηση έξυπνου λογισμικού, η οντότητα λογισμικού που δημιουργείται θα μπορεί να χειριστεί οποιονδήποτε επιχειρηματικό τομέα έχει περιορισμένη σφαίρα προβλημάτων. Αυτό περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες εργασίες και διαδικασίες που μπορούν να ταξινομηθούν σε διαφορετικά πρότυπα που δεν απαιτούν δημιουργικότητα και που δεν χρησιμοποιούν εντερικό συναίσθημα ή εμπλέκονται προσωπικά με ανθρώπους.

Εκπτώσεις

Αγοράζουμε ήδη προϊόντα και υπηρεσίες online απευθείας από μια εταιρεία και το κάνουμε χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Το back-office πωλήσεων θα αλλάξει επίσης στο μέλλον, όταν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή ανάλυσης του άμεσου και έμμεσου ανταγωνισμού και συγκρίσεων τιμών με χρήση λογισμικού κοινωνικής δικτύωσης που θα συλλέγει αυτά τα δεδομένα μεταξύ τους, θα ελέγχει τις τιμές των ανταγωνιστών και θα καθορίζει τις βέλτιστες τιμές.

Εξυπηρέτηση πελατών και τεχνική υποστήριξη

Με τις νέες δυνατότητες επικοινωνίας με ρομπότ χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα σε επίπεδο ChatGPT, μπορούμε ήδη να χρησιμοποιούμε bots για επικοινωνία, επίλυση προβλημάτων, αποστολή αναφορών και πώληση πρόσθετων υπηρεσιών.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας άλλος τομέας στον οποίο το λογισμικό έχει σχεδόν πλήρως αντικαταστήσει τους ανθρώπους. Η δημιουργική πτυχή της δημιουργίας περιεχομένου και μέσων εκτελείται ήδη εντυπωσιακά από την τεχνητή νοημοσύνη. Λογισμικά όπως τα DALLE2, ChatGPT και Midjourney δημιουργούν εικόνες και κείμενο γρήγορα και σε μεγάλους όγκους.

Με βάση αυτές τις δυνατότητες, η ισραηλινή εταιρεία D-ID επιτρέπει ακόμη και την αυτόματη δημιουργία βίντεο με εικονικό αφηγητή. Άλλο λογισμικό γνωρίζει πώς να ανεβάζει περιεχόμενο και διαφημίσεις σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων και διαφημιστικά συστήματα προκειμένου να διαχειρίζεται τις διαφημιστικές καμπάνιες, να αξιολογεί τι λειτουργεί καλύτερα και να εφαρμόζει αναλόγως βελτιώσεις.

Προμήθεια

Οι συγκρίσεις τιμών, η αποστολή αιτήματος πρότασης στους προμηθευτές (λογισμικό που συνομιλεί μεταξύ τους), η πληρωμή των προμηθευτών και η παραγγελία μιας υπηρεσίας/προϊόντος με βάση το τρέχον απόθεμα μπορούν όλα να πραγματοποιηθούν ανεξάρτητα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Χρηματοδότηση

Το έξυπνο λογισμικό μπορεί να εκτελέσει αυτόματη είσπραξη πληρωμών, να εκδώσει ειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση διαφόρων δεικτών εξόδων/εσόδων/εισπράξεων, να προετοιμάσει έγγραφα για τις φορολογικές αρχές, να δημιουργήσει και να στείλει αυτόματα αναφορές εγγράφων, να πραγματοποιήσει αυτόματη διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο, αυτόματη διαχείριση προϋπολογισμού και δημιουργία κέρδους και καταστάσεις ζημιών, υπολοίπων και ταμειακών ροών.

Υπολογιστικές και κυβερνο υποδομές

Το έξυπνο λογισμικό μπορεί να διαχειρίζεται υπηρεσίες cloud σε επίπεδο διακομιστή και πόρων με βάση την κατανάλωση και τις ανάγκες και μπορεί να χειριστεί τη διανομή λογισμικού και αντιγράφων ασφαλείας.

Υπάρχουν συστήματα ασφαλείας που μπορούν να προσομοιώσουν επιθέσεις χάκερ και να εκδίδουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση παραβιάσεων ασφαλείας που πρέπει να μετριαστούν, καθώς και συστήματα που παρέχουν προστασία και μετριάζουν διάφορα συμβάντα στον κυβερνοχώρο.

Αντικατάσταση του διαχειριστή

Ως Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) ορίζεται η νοημοσύνη που μπορεί να ισούται ή και να υπερβαίνει την ανθρώπινη νοημοσύνη. Μπορεί επίσης να μάθει και να εκτελέσει οποιαδήποτε γνωστική ή πνευματική εργασία μπορεί ένας άνθρωπος.

Έτσι, με τη δυνατότητα AGI, εάν παρέχουμε στο σύστημα άπειρες επιχειρηματικές περιπτωσιολογικές μελέτες, θα είναι επίσης σε θέση να διαχειριστεί καλύτερα από ό,τι μπορούμε.

Προγραμματισμός

Οι δυνατότητες που είναι ήδη διαθέσιμες σήμερα περιλαμβάνουν τη σύνταξη προκαταρκτικού κώδικα και τον προγραμματισμό απλών συστημάτων CRM. Στο επόμενο στάδιο, οι προγραμματιστές θα αντικατασταθούν εξ ολοκλήρου.

Το έργο των σχεδιαστών προϊόντων, των στρατηγών, των δικηγόρων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων αναμένεται να συνεχιστεί να εκτελείται από ανθρώπους στο άμεσο μέλλον.

Η εξαγορά

Η εξαγορά αναμένεται να συμβεί όταν οι επιχειρήσεις θα συναλλάσσονται τακτικά με άλλες επιχειρήσεις χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Είμαστε στο δρόμο.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post

Η ελληνική βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας… απογειώνεται: Οργανωμένα στην αγορά σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής και πιστοποίησης επιχειρησιακών δορυφόρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: