Σολτς Vs Μπέρμποκ: Σοβαρή διάσταση του Γερμανού Καγκελάριου με την “Πράσινη ΥΠΕΞ” για τον πόλεμο γράφει η Bild

FILE PHOTO: German Chancellor Olaf Scholz speaks at a press conference at the EU Summit in Brussels, Belgium. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Τεταμένες οι σχέσεις Σολτς -Μπέρμποκ σύμφωνα με τη Γερμανική Εφημερίδα Bild. Η πλέον πρόσφατη αφορμή οι δηλώσεις της Γερμανίδας ΥΠΕΞ ότι “είμαστε (η Ευρώπη) σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας”

Αναλυτικά 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με την υπουργό Εξωτερικών Annalena Baerbock. Αυτό υποστηρίζει η Bild, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στη γερμανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο Σολτς έχει ενοχληθεί από τη φράση της Μπάερμποκ «είμαστε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας», που είπε η υπουργός την περασμένη εβδομάδα κατά την ομιλία της στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Λέξεις που θα είχαν κριθεί από το Βερολίνο ως ρητή αντίφαση με την πολιτική της κυβέρνησης για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Τα λάθη του Μπέρμποκ καταγράφονται με ακρίβεια στην Καγκελαρία», είπε η πηγή στην Bild, προσθέτοντας ότι η κρίση είναι πολύ βαθιά και ότι η σχέση μεταξύ Σολτς και Μπάερμποκ είναι ιδιαίτερα τεταμένη.

Με πληροφορίες από repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Ψεύδεται ο Τζόνσον απαντά το Κρεμλίνο στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό ότι ο Πούτιν τον απείλησε με πυραυλική επίθεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: