Ο Ερντογάν φτιάχνει τους δικούς του γενίτσαρους για να αλλάξει οριστικά το DNA της Τουρκίας: Θέλει να «σκοτώσει» τον Κεμαλισμό [videos]

epa04012787 Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan speaks to members of the media during a press conference with Singapore Prime Minister Lee Hsien Loong (not pictured) at the Istana or Presidential Palace in Singapore, Singapore, 09 January 2014. Ergodan is in Singapore on an official two-day visit. EPA/HOW HWEE YOUNG




Το Ίδρυμα Νεολαίας Τουρκίας (TÜGVA), το οποίο διευθύνεται από την οικογένεια του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση, δίνει οδηγίες σε νέους πτυχιούχους και φοιτητές πανεπιστημίου που σκοπεύουν να εργαστούν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Young Diplomat Ακαδημία.”

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της TÜGVA, το Young Diplomat Academy είναι μια σειρά σεμιναρίων και δραστηριοτήτων για προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές ηλικίας μεταξύ 18 και 28 ετών που σε αυτούς τους τομείς είναι ευπρόσδεκτοι. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περνούν από μια διαδικτυακή συνέντευξη και πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με την TÜGVA.

Ακαδημαϊκοί, πρεσβευτές και φιλοκυβερνητικοί γραφειοκράτες θα δώσουν διαλέξεις κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να συμμετάσχουν σε πρακτικές δραστηριότητες με εξειδικευμένες μελέτες . Στο τέλος της εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα για έξι εβδομάδες, οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα οδηγηθούν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα.

 

Η TÜGVA ισχυρίζεται ότι έχει εκπαιδεύσει μια νέα γενιά διπλωματών «στον αιώνα της Τουρκίας», το οποίο είναι ένα σύνθημα (προεκλογικής) εκστρατείας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Επιπλέον, ο τίτλος των διαλέξεων κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος συμπίπτει με τα προπαγανδιστικά συνθήματα του AKP. Για παράδειγμα, το «Η Τουρκία ως Σταθεροποιητική Δύναμη» πιθανώς εμπνεύστηκε από ένα βιβλίο του Fahrettin Altun, διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας, τον οποίο η αντιπολίτευση παρομοιάζει με τον Joseph Goebbels, τον διαβόητο υπουργό προπαγάνδας της ναζιστικής εποχής. Επίσης «The National Technology Move», ένας άλλος τίτλος διάλεξης, είναι ένας όρος που το AKP χρησιμοποιεί συχνά σε κομματικές δραστηριότητες.

Εκτός από την εκμάθηση της δομής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και των ευκαιριών σταδιοδρομίας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης για τις Τουρκοαμερικανικές, Τουρκο-Κινεζικές και Τουρκο-Ρωσικές σχέσεις.

Το Nordic Monitor δημοσίευσε προηγουμένως μια μυστική έκθεση που υποβλήθηκε στον Ερντογάν από την TÜGVA, η οποία ανέφερε ότι η ισλαμιστική ομάδα είχε αναπτύξει ένα σχέδιο για την εκπαίδευση ειδικών με ιδιαίτερη έμφαση στην Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία. Σύμφωνα με την έκθεση, με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2016, το τμήμα στρατηγικού συντονισμού της TÜGVA συνέταξε ένα σχέδιο για την εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων που θα εργάζονταν στον τομέα αυτό στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις τρεις χώρες. Η τεχνογνωσία τους θα κάλυπτε μια σειρά τομέων από την πολιτική μέχρι την ιστορία και από την κοινωνιολογία έως την κοινωνική δυναμική των χωρών που στοχεύτηκαν, ανέφερε η έκθεση.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο δημοσιογράφος Metin Yücel, ο οποίος ακούει στο όνομα Metin Cihan στο Twitter και σήμερα ζει εξόριστος, αποκάλυψε, επικαλούμενος έγγραφο που του έστειλε ένα πρώην μέλος της TÜGVA, ότι ορισμένα στελέχη και μέλη του ιδρύματος διορίστηκαν σε θέσεις στον τουρκικό στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα σε κάτι που φαινόταν ως ευνοιοκρατία.

Ο Γιούτσελ δημοσίευσε μια εικόνα ενός e-mail που του έστειλε το πρώην μέλος της TÜGVA, το οποίο αποκαλύπτει το σύστημα που χρησιμοποιεί το φιλοκυβερνητικό ίδρυμα για να μεταφέρει τα μέλη του σε κυβερνητικά ιδρύματα, το οποίο βασίζεται σε ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού.

Αρχικά ισχυριζόμενος ότι τα έγγραφα ήταν κατασκευασμένα, ο τότε πρόεδρος της TÜGVA, Enes Eminoğlu, επιβεβαίωσε αργότερα την αυθεντικότητα των εγγράφων σε συνέντευξή του στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Για όγδοη φορά πραγματοποιείται το προπονητικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στις 28 Ιανουαρίου. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Nordic Monitor, υπήρχαν πολλά άτομα που παρακολούθησαν προηγουμένως αυτό το σεμινάριο και πέρασαν τις εισαγωγικές εξετάσεις του υπουργείου. Το 2017 το υπουργείο σταμάτησε να ανακοινώνει τα ονόματα όσων είχαν περάσει τις εξετάσεις μετά από σφοδρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος και συγγενείς των πρεσβευτών ευνοήθηκαν στη διαδικασία στρατολόγησης. Μόνο οι υποψήφιοι που δίνουν εξετάσεις ειδοποιούνται αν πέρασαν ή όχι.

Εκτός από τις προσπάθειες της TÜGVA, το Ίδρυμα Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας (SETA), μια δεξαμενή σκέψης κυβερνητικής προπαγάνδας, λειτουργεί ως σημείο εισόδου για κυβερνητικές θέσεις εργασίας και οι οργανώσεις νεολαίας του AKP συνεχίζουν να τοποθετούν φιλοκυβερνητικούς υποψηφίους σε κρατικούς θεσμούς. Το Nordic Monitor έχει εντοπίσει μερικούς υποψηφίους που έχουν εισέλθει στο Υπουργείο Εξωτερικών με διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα τα τελευταία χρόνια.

Ένας από αυτούς είναι ο Selçuk Erdem Tama. Μετά την επιτυχία του ως Ρώσος εκπρόσωπος σε ένα πρόγραμμα εξωτερικών σχέσεων που διαμορφώνουν τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώθηκε από το τμήμα νεολαίας του AKP το 2017, ο Tama ανταμείφθηκε με ένα ταξίδι στην Ιερουσαλήμ, έναν συμβολικό προορισμό για τους πολιτικούς ισλαμιστές στην Τουρκία. Άρχισε να εργάζεται στο υπουργείο το 2019. Ο Τάμα σήμερα υπηρετεί στη μόνιμη αντιπροσωπεία του υπουργείου στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο Tama έκανε καλοκαιρινή πρακτική στο SETA.

Ο Ozan Can Gümüş, ο οποίος είναι επί του παρόντος δεύτερος γραμματέας στην Τουρκική Πρεσβεία στη Χάγη, ήταν ένας από τους συμμετέχοντες σε προγράμματα καριέρας που οργανώθηκαν από την TÜGVA. Ο Gümüş είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Maarif Foundation, μια οντότητα που χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση που διευθύνεται από τζιχαντιστές για την εξαγωγή του πολιτικού Ισλάμ στο εξωτερικό, και στο γραφείο του Altun. Υπάρχουν αρκετές ισλαμιστικές αναρτήσεις και προσβολές ηγετών της αντιπολίτευσης στον λογαριασμό του Gümüş στο Twitter.

Με πληροφορίες από nordicmonitor.com
Ελλάδα Αθήνα 

Πολιτική κρίση στο Περού: Τουλάχιστον 17 νεκροί στα επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στη Χουλιάκα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: