Για 4η φορά από την αρχή της εισβολής Πούτιν, άλλαξε ο διοικητής της ρωσικής δυτικής περιφέρειας

FILE PHOTO: Ο νέος επικεφαλής της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο αντιστράτηγος Νικιφόροφ, έχει στενές σχέσεις με το αφεντικό της μισθοφορικής Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Photo: Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας




Η αποτυχία της ρωσικής επίθεσης κοντά στο Λίμαν, στην περιοχή του Ντόνετσκ ως φαίνεται είναι αυτή που οδήγησε το Κρεμλίνο στην αντικατάσταση του  διοικητή της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Αντί του συνταγματάρχη Σεργκέι Κουζόβλεφ, ο Αντιστράτηγος Γεβγκένι Νικιφόροφ διορίστηκε διοικητής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Ο Αντιστράτηγος Γεβγκένι Νικιφόροφ είναι το 4ο άτομο που θα αναλαμβάνει την ηγεσία της δυτικής δύναμης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία. Ο προκάτοχός του κράτησε τη θέση μόνο για τρεις μήνες.

Παρατηρητές σημειώνουν πως ο Νικιφόροφ έχει στενές σχέσεις με τον γενικό διοικητή των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον στρατηγό Σουροβίκιν – γνωστό και ως “χασάπη της Συρίας” λόγω της αμείλικτης και πολύνεκρης παρουσίας των ρωσικών δυνάμεων υπό τις εντολές του.

Παράλληλα, ο Νικιφόροφ φέρεται να έχει στενές σχέσεις και με τον αρχηγό της αιμοσταγούς μισθοφορικής Wagner, τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Τόσο ο Πριγκόζιν, όσο και ο στρατηγός Σουροβίκιν, φέρονται να αντιτίθενται στους “γραφειοκράτες” του υπουργείου Άμυνας υπό τον υπουργό Σεργκέι Σόιγκου και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου, Bαλέρι Γκερασίμοφ. Επιλογή και συνεργάτης των “γραφειοκρατών” ήταν ο αντικατασταθείς Σεργκέι Κουζόβλεφ.

Στον προηγούμενο ρόλο του, ο Νικιφόροφ ηγήθηκε της επίθεσης στο Κίεβο. Κάποιοι θα αποκαλούσαν την προαγωγή αμφιλεγόμενη καθώς ο Αντιστράτηγος Νικιφόροφ φέρεται να είναι εν μέρει υπεύθυνος για τις αποτυχημένες προσπάθειες της Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων να προχωρήσει στο Κίεβο .

 

Με πληροφορίες από Business Ukrainian mag/ Jerusalem Post/ NEXTA

Η τραγωδία του Πούτιν: Το Κίεβο πιστεύει πως ο στρατός της Ρωσίας θα χρειαστεί τουλάχιστον 5 χρόνια για να συνέλθει!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: