Ο Αγρότης, λέει ο Μαυρογιάννης, είναι ο δημιουργός όλης της ομορφιάς, του πλούτου και των αγαθών της καλλιεργημένης γης…

O ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. σε συνεστίαση αγροτών της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ). Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Το όραμα του για ένα σύγχρονο, εξωστρεφή και βιώσιμο πρωτογενή τομέα, ξεδίπλωσε χθες το βράδυ σε συνεστίαση αγροτών της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απηύθυνε το δικό του χαιρετισμό, αναδεικνύοντας την σημασία του πρωτογενούς τομέα και τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο εκλογικό του πρόγραμμα, που έχουν ως στόχο να τον καταστήσουν ως ένα από τους βασικούς πυλώνες ευημερίας και ανάπτυξης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, εξαιτίας του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που έχουν πολλαπλασιάσει το κόστος παραγωγής.

«Η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Αν ο πληθωρισμός παραμείνει στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, θα δώσει την χαριστική βολή. Θα καταλήξουμε να ζούμε σε μια χώρα με χώμα και κλίμα που μπορεί να γεννήσει όλα τα καλά, αλλά εμείς θα εισάγουμε αυτά που κάποτε στέλναμε με τους τόνους στο εξωτερικό», ανέφερε.

Όπως επεσήμανε, πρέπει να ληφθούν μέτρα άμεσης αντιμετώπισης της ακρίβειας και ουσιαστικής στήριξης του πρωτογενούς τομέα. Η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις, τους γεωργούς και τους αγρότες χρησιμοποιώντας το πλεόνασμα που προέρχεται από τα έσοδα από τις φορολογίες στα καύσιμα. Την ίδια ώρα, τόνισε, έχουμε σχεδιάσει μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα, που θα συνδράμουν στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και στην βελτίωση της παραγωγικότητας.

Από πλευράς του, ο Γ.Γ. της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας, στη δική του ομιλία ανέφερε πως, σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, η Κύπρος έχει ανάγκη από μία νέα σύγχρονη, βιώσιμη και εκσυγχρονισμένη πολιτική για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία, που θα έχει ψηλά στις προτεραιότητες της τον παραγωγό.

Όπως επεσήμανε, βασικό εργαλείο στην προσπάθεια αυτή είναι η πολιτική Απόφαση της ΕΕ για την «Πράσινη Αειφόρο Ανάπτυξη, διαμέσου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και της χάραξης από την κυβέρνηση Ανδρέα Μαυρογιάννη και όλων των κοινωνικών εταίρων, ενός κυπριακού σχεδίου στήριξης της Αγροτικής Οικονομίας.

«Γι’ αυτό και όλοι εμείς θα πρέπει να εργαστούμε ακόμη περισσότερο για την αλλαγή. Μία αλλαγή που θα έχει στο επίκεντρο τον απλό άνθρωπο, τον αγρότη», δήλωσε.

Η ΕΚΑ, όπως ανέφερε, στηρίζει Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις ικανότητες του, την τιμιότητα του, την ανθρωπιά του και κυρίως την προσέγγιση του προς την πολιτική επιστήμη και την εξουσία, που είναι ένα εργαλείο για να βοηθά τους ανθρώπους για μία καλύτερη ζωή.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δέχτηκε στη συνέχεια ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους τoy Συμβουλίου της ΕΚΑ. Ένα κομμάτι βράχου από τα βουνά του Τροόδους πάνω στον οποίο αναγράφονται οι στίχοι από δύο ποιήματα του μεγάλου Κύπριου ποιητή, Τεύρκου Ανθία.

«Ο Αγρότης είναι ο δημιουργός όλης της ομορφιάς, του πλούτου και των αγαθών της καλλιεργημένης γης».

Εννέα προτάσεις για τους πρόσφυγες: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε τις θέσεις του για την προσφυγική πολιτική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: