Διαπραγμάτευση τώρα με τη Ρωσία σημαίνει παράδοση λέει το Κίεβο: Ψέγει τη Δύση για “περίεργες” πιέσεις προς την Ουκρανία

Μια ομάδα αμάχων παρακολουθεί εκπαίδευση στην τακτική ιατρική που παρέχεται από εθελοντές, στο Χάρκοβο, βορειοανατολική Ουκρανία, 19 Νοεμβρίου 2022EPA/SERGEY KOZLOV




Οι προσπάθειες της Δύσης να πιέσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα μετά από μια σειρά από σημαντικές στρατιωτικές νίκες του Κιέβου είναι «περίεργες» και σημαίνουν παράδοση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας βασικός σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Όταν έχεις την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης, είναι λίγο περίεργο να γίνονται προτάσεις όπως αυτή: δεν θα μπορείς να κάνεις τα πάντα με στρατιωτικά μέσα ούτως ή άλλως, να ηγηθείς των διαπραγματεύσεων», εξήγησε ο Mykhaïlo Podoliak. Αυτό σημαίνει ότι η επιτιθέμενη χώρα, η οποία ανακτά τα εδάφη της, πρέπει να συνθηκολογήσει με τη χώρα που χάνει.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα ότι ορισμένοι ανώτεροι αξιωματούχοι άρχισαν να ενθαρρύνουν την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο συνομιλιών, τις οποίες ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί χωρίς προηγούμενη αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από όλο το ουκρανικό έδαφος. «Η στρατιωτική , κατά κυριολεξία, νίκη μάλλον δεν είναι πιθανή να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα», εκτίμησε στις 9 Νοεμβρίου ο ανώτατος Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος, ο στρατηγός Mark Milley, εκτιμώντας ότι υπάρχει «ένα παράθυρο «ευκαιρίας για διαπραγμάτευση».

Σύμφωνα με τον Mykhaïlo Podoliak, η Μόσχα δεν έκανε «καμία άμεση πρόταση» στο Κίεβο για αυτές τις συνομιλίες, προτιμώντας να τις διαβιβάσει μέσω τρίτων και αναφέροντας ακόμη και την πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός. Μια ιδέα που δεν έχει νόημα για το Κίεβο, το οποίο τη βλέπει μόνο ως ελιγμό από το Κρεμλίνο για να πάρει μια ανάσα και να προετοιμαστεί για μια νέα επίθεση. «Η Ρωσία δεν θέλει διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία διεξάγει μια επικοινωνιακή εκστρατεία που ονομάζεται «διαπραγματεύσεις», διαβεβαιώνει ο σύμβουλος.

«Δεν έχει νόημα η διαπραγμάτευση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν»

«Απλώς θα σταματήσει. Στο μεταξύ, θα εκπαιδεύσει τους επιστρατευμένους, θα βρει επιπλέον όπλα» και θα ενισχύσει τις θέσεις της, προειδοποιεί. Επειδή παρά τις βαριές στρατιωτικές του ήττες, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να πιστεύει ότι «μπορεί να καταστρέψει την Ουκρανία, είναι εμμονή του» και η διαπραγμάτευση μαζί του «δεν έχει νόημα». Η Δύση «δεν άσκησε πίεση στην Ουκρανία», διαβεβαιώνει πριν ανακαλέσει: «οι εταίροι μας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στην προπολεμική εποχή, όταν η Ρωσία ήταν αξιόπιστος εταίρος».

Πριν από μαζικές αποχωρήσεις των Ρώσων από την περιοχή του Κιέβου τον Μάρτιο και στη συνέχεια από την περιοχή του Χαρκόβου τον Σεπτέμβριο, η απελευθέρωση της Χερσώνας τον Νοέμβριο, του μοναδικού περιφερειακού κέντρου που κατέλαβαν οι Ρώσοι από την έναρξη της επίθεσής τους στις 24 Φεβρουαρίου, σηματοδότησε μια «θεμελιώδη» στροφή. σημείο σε αυτή τη σύγκρουση.

Ενισχύεται από μια νικηφόρα ορμή, η Ουκρανία δεν μπορεί να «αντέξει καμία παύση» στην αντεπίθεσή της, παρά την άφιξη του κρύου και του χιονιού που επιδεινώνουν την κατάσταση στο έδαφος. «Σήμερα κάθε μικρό διάλειμμα αυξάνει μόνο τις απώλειες που υπέστη η Ουκρανία», είπε ο αξιωματούχος καθώς η Μόσχα σφυροκοπά την ενεργειακή υποδομή της χώρας εδώ και εβδομάδες, βυθίζοντας στο σκοτάδι εκατομμύρια σπίτια.

«Ο φόβος της Ουκρανίας»

Οι περιοχές Zaporizhia και Lugansk είναι τώρα οι «κατευθύνσεις-κλειδιά» για τον στρατό, δήλωσε ο Mykhailo Podoliak, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν σε αύξηση των παραδόσεων όπλων από τη Δύση «Θα ήταν πολύ σημαντικό να το κάνουμε ακριβώς το χειμώνα», παρατήρησε ο αξιωματούχος.

Και για να απαριθμήσω: “χρειαζόμαστε ακόμα 150-200 άρματα μάχης, περίπου 300 τεθωρακισμένα οχήματα”, περίπου εκατό συστήματα πυροβολικού, 50-70 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των τρομερών αμερικανικών HIMARS. Η Ουκρανία έχει ήδη αρκετές μονάδες, καθώς και “δέκα έως 15”. συστήματα αεράμυνας για να κλείσουν τους ουρανούς». Ανέφερε επίσης τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, ενώ αυτό των όπλων που διαθέτει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μόλις ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα.

Για τον Mykhaïlo Podoliak, αυτοί οι πύραυλοι θα «φέρουν το τέλος του πολέμου πιο κοντά» επιτρέποντας στην Ουκρανία να «καταστρέψει μεγάλες ρωσικές στρατιωτικές αποθήκες» που βρίσκονται βαθιά στις κατεχόμενες ζώνες και οι οποίες είναι επί του παρόντος απρόσιτες. Το Κίεβο «δεν χρειάζεται» να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, διαβεβαίωσε ο σύμβουλος. «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας και όταν η Ρωσία φοβηθεί την Ουκρανία».

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Φονικές επιδρομές της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της Συρίας: Νεκροί και τραυματίες, ο άθλιος Ακάρ ομιλεί για την “ώρα του λογαριασμού”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: