Ενας αστυνομικός νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες: Ερευνάται πιθανή τρομοκρατική ενέργεια

FILE PHOTO: Ανδρες των σωμάτων ασφαλείας του Βελγίου σε αστυνομική επιχείρηση. Screenshot via Youtube Ruptly




Ένας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του μετά από επίθεση με μαχαίρι το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, δήλωσε η εισαγγελία της βελγικής πρωτεύουσας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχει «υποψία» τρομοκρατικού κινήτρου, αλλά οι ερευνητές πρέπει να συγκεντρώσουν στοιχεία για να το υποστηρίξουν. Σε αυτό το στάδιο, η έρευνα διευθύνεται από την εισαγγελία των Βρυξελλών και όχι από την βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει δικαιοδοσία για το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, είπε η ίδια πηγή. Ο φερόμενος ως δράστης τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Τρομοκρατική επίθεση;

Τα γεγονότα συνέβησαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (6:15 μ.μ. GMT) στον δήμο Schaerbeek των Βρυξελλών, στην περιοχή Gare du Nord. Ο δράστης, που εξουδετερώθηκε από περίπολο, φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ» ενώ μαχαίρωσε τους δύο αστυνομικούς , σύμφωνα με πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορίες που δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη η εισαγγελία. «Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν τότε ενισχύσεις. Ένας αστυνομικός από άλλη περιπολία χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη. Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η εισαγγελία των Βρυξελλών έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα », ανέφερε η αστυνομική ζώνη Βρυξελλών-Βορρά, σύμφωνα με το Le Soir.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος έφερε τραύματα από πυροβολισμό στα πόδια και την κοιλιά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς. Ο ένας από τους δύο, χτυπημένος στον λαιμό, δεν επέζησε. Ωστόσο, τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά αυτή τη στιγμή.

Την έρευνα για την επίθεση ανέλαβε αρχικά η εισαγγελία των Βρυξελλών. Ο φάκελος έχει παραδοθεί πλέον στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια για θέματα τρομοκρατίας. «Παραλάβαμε τον φάκελο γιατί υπάρχει υποψία τρομοκρατικού κινήτρου, που φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr, και AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

 

Στο Λίβανο με την ατελείωτη κρίση: Αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε σε επιβατικό αεροπλάνο ενώ προσγειωνόταν στο διεθνές αεροδρόμιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: