Νέα γκάφα από τον Μπάιντεν: Eίπε πως οι Ρώσοι αποχωρούν από την Φαλούτζα – Τον διόρθωσαν οι δημοσιογράφοι [βίντεο]

FILE PHOTO: President Joe Biden holds a press conference in the State Dining Room at the White House in Washington, DC, USA. EPA, Sipa USA, POOL, Oliver Contreras




Για άλλη μία φορά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα δημιουργώντας ερωτηματικά σχετικά με την διάυγεια του μυαλού του. Ο αμερικανός πρόεδρος μιλώντας για την αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα είπε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας αποχωρούν από τη Φαλούτζα.

Η Φαλούτζα είναι μια πόλη στο Ιράκ όπου διεξήχθη η πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στο Ιράκ.

Ο Μπάιντεν διόρθωσε γρήγορα τον εαυτό του, αναφέροντας επίσης τη Χερσώνα, αλλά η δήλωση μπερδεύτηκε λίγο.

Σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος δήλωσε: “Νομίζω ότι το πλαίσιο είναι ότι είτε αποσύρονται από τη Φαλούτζα – από την πόλη της Χερσώνας – είτε όχι, και [οι ρωσικές δυνάμεις] επιστρέφουν πέρα από τον ποταμό στην ανατολική πλευρά του ποταμού [Δνείπερου]”.

Ο ηγέτης του ρωσικού στρατού ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις θα υποχωρήσουν από μία από τις μοναδικές μεγάλες πόλεις που κατέλαβαν από την έναρξη της εισβολής.

Ο στρατηγός Σεργκέι Σουρόβικιν βγήκε στην κρατική τηλεόραση μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος τον διέταξε να τραβήξει τους άνδρες του πίσω πέρα από τον ποταμό Δνείπερο και να παραδώσει τη Χερσώνα στους Ουκρανούς σε μια έντονα σκηνοθετημένη υπόθεση.

Ο Σουρόβικιν έδωσε μια αναφορά στην οποία ανέφερε ότι τα στρατεύματά του βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι σκοτώνονται άμαχοι, προτού συστήσει υποχώρηση.

Ο Σοϊγκού συμφώνησε, και ο στρατηγός απάντησε: “Μάλιστα κύριε. Οι ελιγμοί των στρατευμάτων θα γίνουν το συντομότερο δυνατό”.

Παρά το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί ξεπέρασαν τις προσδοκίες στις ενδιάμεσες εκλογές της Τρίτης, αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ομιλία του Μπάιντεν γεμάτη γκάφες μόνο αυτόν τον μήνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν εκφώνησε ομιλία στη Φλόριντα: μπέρδεψε τον αντιπρόσωπο με τον γερουσιαστή, ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν έναν από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς στον κόσμο και είπε ότι ο γιος του Μπο πέθανε στο Ιράκ.

ΠΗΓΗ: dailymail.com

Μπάιντεν: Οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ παραμένουν «μειοψηφία» στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: