Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας: Διαμαρτυρία κατά της ακρίβειας και αίτημα για αυξήσεις μισθών [εικόνες, βίντεο]

Εργαζόμενοι seαπεργιακή συγκέντρωση στο Κέντρο της Αθήνας. Photo Hellas Journal




Ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, με τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία κατά τις ακρίβειας που «ροκανίζει» τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία έδωσαν ηχηρό παρόν, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων

. Στις 10:30 ξεκίνησε η ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ ακολουθούν, ως είθισται οι πορείες.

Μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν να κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπως η Σταδίου και η Πανεπιστημίου, καθώς είχε συγκεντρωθεί ήδη αρκετός κόσμος.

 

PHOTO HELLAS JOURNAL

Σημειώνεται ότι και τα ΜΜΜ πραγματοποιούν απεργία σήμερα καθώς η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, κηρύχθηκε παράνομη χθες με τα σωματεία να προχωρούν και εκείνα σε 24ωρη απεργία.

Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και εκείνη απεργία των Μέσων Μαζική Ενημέρωσης και το ethnos.gr συμμετέχει σε αυτήν, μεταδίδει όμως ειδήσεις που αφορούν την απεργιακή κινητοποίηση.

Απεργιακές κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

PHOTO HELLAS JOURNAL

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Από τα χαράματα εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους σε όλη την Ελλάδα δίνουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι στην Απεργία. Όλοι στις διαδηλώσεις».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος

«Η μεγάλη, σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας αυτού του καπιταλιστικού συστήματος», δήλωσε από την πορεία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κυτσούμπας.

Επεισόδια

Βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα εκτοξεύθηκαν μπροστά στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης. Συγκεκριμένα όταν ξέσπασαν τα μικρής διάρκειας επεισόδια στο Σύνταγμα, το πλήθος διαλύθηκε αλλά μετά από λίγα λεπτά η πορεία ξεκίνησε ξανά με την «ουρά» να έχει φτάσει ξανά έξω από την Βουλή.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας Δράσης εμφανίστηκαν στην οδό Ερμού.

Ανάλογα επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, μερίδα διαδηλωτών στην Αγίου Δημητρίου και στην Ολύμπου, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και εκείνοι προχώρησαν σε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, όπως αναφέρει το GRtimes. Το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 

PHOTO HELLAS JOURNAL

 

«Παρελυσαν» οι συγκοινωνίες  

Όπως αποφασίστηκε αργά χθες το βράδυ δε θα εκτελέσουν καθόλου δρομολόγια το μετρό στις Γραμμές 2 και 3, καθώς επίσης και τα λεωφορεία και τρόλεϊ καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, ύστερα και από τις αποφάσεις των Δικαστηρίων που έκριναν παράνομες και καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας που είχαν αρχικά προκηρύξει.

Ορισμένες ώρες της ημέρας θα λειτουργήσουν μόνο η Γραμμή 1, δηλαδή το δίκτυο του ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και το τραμ στην Αθήνα.Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά έως αργά το βράδυ της Τρίτης τα ΜΜΜ θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Γραμμή 1: Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.
Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.
Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00

Οδικά Μέσα

Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.
Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο

Σε ό,τι αφορά τα οδικά μέσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ θα κινηθούν μόνο τα οχήματα των ΚΤΕΛ, που εξυπηρετούν τα δρομολόγια στις 60 γραμμές τις οποίες έχει παραχωρήσει ο ΟΑΣΑ σε αυτά.

Τα υπόλοιπα Μέσα
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε τη συμμετοχή της με 24ωρη απεργια στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Χειρόφρενο τραβούν και τα ταξί στην Αθήνα καθώς το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία για την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία αφού η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Με αλλαγές και ακυρώσεις θα εκτελεστεί και το πτητικό πρόγραμμα της Τετάρτης καθώς παρά το γεγονός ότι η 6ωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας κρίθηκε από τη δικαιοσύνη παράνομη και καταχρηστική, δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει εκ νέου αλλαγή του προγράμματος.

Κατά συνέπεια ισχύει η ενημέρωση που είχε κάνει εξαρχής η AEGEAN αναφορικά με τις πτήσεις που επηρεάζονται, σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται 50 πτήσεις και τροποποιούνται άλλες 42.

Με προσωπικό ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

Νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Το Συνδικάτο είχε ήδη ανακοινώσει ότι την Τετάρτη θα κυκλοφορήσουν 50 λεωφορεία που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ θα λειτουργήσουν τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΑμΕΑ και η λεωφορειακή γραμμή από και προς το αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις και βοριάδες έως 6 μποφόρ: Μέχρι 23 βαθμούς θα ανέβει η θερμοκρασία

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: