Κυβέρνηση – παρωδία: Ο νέος ΥΠΟΙΚ της Τρας «παραίτησε» την υπουργό Εσωτερικών

Η Λιζ Τρας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο. UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT




Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν αποτελεί «παρελθόν» από το κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Guardian, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, η αποχώρηση της Μπράβερμαν ήταν προϊόν «εισήγησης» του νέου υπουργού Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ.

Η παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν -η οποία διεκδίκησε την ηγεσία των Συντηρητικών στην εσωκομματική διαδικασία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον- λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί.

Σε επιστολή της προς τη Σουέλα Μπράβερμαν, μετά την παραίτησή της για παραβίαση των κανόνων σχετικά με την ανταλλαγή ευαίσθητων κυβερνητικών πληροφοριών (απέστειλε μέσω email διαβαθμισμένο έγγραφο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού) η βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι το απόρρητο του υπουργικού συμβουλίου πρέπει να γίνεται σεβαστό.

«Αποδέχομαι την παραίτησή σας και σέβομαι την απόφαση που λάβατε. Είναι σημαντικό να τηρείται ο υπουργικός κώδικας και το απόρρητο του υπουργικού συμβουλίου να γίνεται σεβαστό», αναφέρει ακόμη η Τρας.

 




 

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Μπράβερμαν, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε και τον διάδοχό της στο υπουργείο Εσωτερικών στο πρόσωπο του Γκραντ Σπας.

Με την συγκεκριμένη επιλογή, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας στέλνει επίσης ένα μήνυμα ενότητας, αφού ο Γκραντ Σαπς είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Ο 54χρονος Γκραντ Σαπς έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και υπήρξε δριμύς επικριτής της υποψηφιότητας Τρας.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα Ελλάδα

This is London calling: 100 χρόνια BBC – Γλύτωσε από τον Τσώρτσιλ, κινδυνεύει από το Brexit και την Τρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: