Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων




Η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Enviroplan Θεοφάνη Λώλου, σχετικά με το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ, η απόφαση δικαστηρίου για μετατροπή των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που συμπληρώνουν 30 μήνες εργοδότησης σε αορίστου χρόνου, η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι “έχουμε διαπραγματευτή” και πως δεν τίθεται προς το παρόν θέμα αντικατάστασης του Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως και η καταγγελία για κακοδιαχείριση στην εταιρεία “Ζήνων”, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” κάτω από τον τίτλο “Πήρες μίζα; Κάνε μια εισφορά” γράφει στο κύριο της θέμα για την παραδοχή του ΑΚΕΛ για χρήματα που κατεβλήθησαν για ενίσχυση στο κόμμα από τον Θεοφάνη Λώλο. Αλλού, γράφει για τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι αυτή τη στιγμή δεν απασχολεί το Προεδρικό το θέμα διαδοχής του διαπραγματευτή για το Κυπριακό. Σε άλλο της γράφει για τη χθεσινή ειρηνική εκδήλωση στις Βρυξέλλες κατά της τρομοκρατίας.

Η “Σημερινή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Συνεργάτης του Υπ. Εσωτερικών ο Λώλος”, γράφει ότι σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει η εφημερίδα ο συλληφθείς διευθύνων σύμβουλος της Enviroplan είχε πάρει την προσφορά για τα ΧΥΤΥ Λεμεσού παρά την αύξηση από την αρχική κατά 22% στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Αλλού, γράφει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε όσα ψήφισε την περασμένη βδομάδα η Βουλή. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ετέθη από τους διαπραγματευτές ενώπιον της Κομισιόν η πρώτη μέρα της λύσης του Κυπριακού.

Ο “Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Καίει κι άλλους ο Λώλος”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Θεοφάνης Λώλος έδωσε στους ανακριτές του σκανδάλου με τα σκουπίδια και άλλα στοιχεία που εμπλέκουν και τον κ. Μπόμπολα αλλά και στελέχη κόμματος. Σε άλλο του θέμα γράφει για καταγγελία κακοδιαχείρισης στην εταιρεία αστικών συγκοινωνιών Ζήνων, καθώς κάποιοι φέρονται να πληρώνονται χωρίς να εμφανίζονται. Αλλού, γράφει για ταξίδι ειδικής αποστολής που πραγματοποίησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα το Σάββατο.

“Στον αέρα το νέο σύστημα διορισμών”, είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της “Χαραυγής”, σύμφωνα με το οποίο το δικαστήριο αποφάσισε ότι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν 30 μήνες εργοδότησης μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου. Σε άλλο της θέμα γράφει πως μέχρι 30% πιο υψηλοί είναι οι λογαριασμοί των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας. Αλλού, γράφει πως ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ψήφισαν πρόταση νόμου και απάλλαξαν τον ιππόδρομο από φορολογίες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: