Η Κίνα επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ταϊβάν: Στέλνουν «λαθεμένα» και «επικίνδυνα» μηνύματα

Secretary of State Antony J. Blinken meets with Chinese State Counselor and Foreign Minister Wang Yi, on the margins of the 77th Session of the United Nations General Assembly High Level Week, in New York City on September 23, 2022. State Department photo by Ron Przysucha




Η κυβέρνηση των ΗΠΑ στέλνει «πολύ λαθεμένα, επικίνδυνα μηνύματα» ως προς την Ταϊβάν και όσο περισσότερο ανεξέλεγκτες είναι οι ενέργειες των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της νήσου 23 εκατομμυρίων κατοίκων τόσο λιγότερο εφικτή θα είναι η ειρηνική επίλυση του ζητήματος.

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι στον αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρώτου που δημοσιοποιήθηκε στο Πεκίνο.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να υπονομεύσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας με τη στάση τους όσον αφορά την Ταϊβάν, πρόσθεσε ο κ. Ουάνγκ στη συνάντησή του με τον κ. Μπλίνκεν χθες Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, προστίθεται στο κείμενο που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Πεκίνο, China

Οδηγία Μπάιντεν: Να μην μετακυλήσει η πτώση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς στους Αμερικανούς καταναλωτές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: