Ακόμη μία πυρκαγιά σε ρωσική αποθήκη πυρομαχικών σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία-Ενταση στην Κριμαία

File photo Μια φωτογραφία που διατίθεται από το Τμήμα Πληροφοριών και Υπηρεσία Τύπου του Αρχηγού της Δημοκρατίας της Κριμαίας δείχνει καπνό να αναδύεται μετά από εκρήξεις πυρομαχικών στο αεροδρόμιο Saki κοντά στον οικισμό Novofedorovka, Κριμαία, 09 Αυγούστου 2022. EPA/Press Office of Head of Crimea HANDOUT MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Δύο ρωσικά χωριά εκκενώθηκαν την Πέμπτη λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. «Μια αποθήκη πυρομαχικών έπιασε φωτιά κοντά στο χωριό Τιμόνοβο», που βρίσκεται λιγότερο από 50 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα στην επαρχία Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ σε δήλωση.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα, αλλά κάτοικοι του Τιμόνοβο και του κοντινού χωριού Σολότι “μεταφέρθηκαν σε ασφαλή απόσταση”, είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια τεράστια μπάλα από φωτιά απελευθερώνει μια παχιά στήλη μαύρου καπνού. Σε μια άλλη, αρκετές διαδοχικές εκρήξεις φαίνονται από μακριά.

Η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη έρχεται εν μέσω έκρηξης που έπληξε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, με τη Ρωσία να αναγνωρίζει το τελευταίο περιστατικό ως πράξη «δολιοφθοράς».

Ουκρανικό drone καταρρίφθηκε στην Κριμαία

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη και στην Κριμαία. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα drone το βράδυ της Πέμπτης κοντά στο αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Κριμαίας και του αρχηγείου του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. «Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένα drone καταρρίφθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Belbek από την αεράμυνα. Δεν υπάρχει ζημιά», δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης που εγκατέστησε η Μόσχα στην Κριμαία, Μιχαήλ Ραζβοτζάγιεφ.

Λίγο πριν, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα είχε ενεργοποιηθεί κοντά στην πόλη Κερτς, επίσης στην Κριμαία, όπου υπάρχει μια γιγαντιαία γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο με την ηπειρωτική Ρωσία, που χτίστηκε με μεγάλα έξοδα μετά την προσάρτηση και πραγματικό σύμβολο της ρωσικοποίησης του η χερσόνησος. «Συστήματα αεράμυνας έχουν ενεργοποιηθεί στο Κερτς. Δεν υπάρχει κίνδυνος για την πόλη ή τη γέφυρα», δήλωσε ένας περιφερειακός αξιωματούχος, ο Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Τύπου.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

«Κίτρινος συναγερμός» στην Κίνα για την ξηρασία: Προσπάθεια να σωθούν οι καλλιέργιες από τον καύσωνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: