Γιατί αυτή η μυστικοπάθεια; Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση: Δώστε τα απόρρητα έγγραφα κύριε Αναστασιάδη…

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου, Γιώργος Κολοκασίδης. Φωτογραφία via Omega




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ

Η δημόσια συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες με αφορμή το Κραν Μοντανά αδικεί τον κύριο Αναστασιάδη. Τον αδικεί γιατί είναι αδιανόητο να εγκωμιάζεται ή και να συγκαλύπτεται ο τουρκικός επεκτατισμός, για να υπάρξουν μικροκομματικά οφέλη και να πληγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από εκεί και πέρα όμως, εάν ο κύριος Αναστασιάδης επιθυμεί να ξεκαθαρίσει εντελώς η στάση που τήρησε στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ένας τρόπος υπάρχει: Να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που υπέβαλε στη διαπραγματευτική διαδικασία κατά την περίοδο 2014-2017.

Είναι αδιανόητο ο κ. Αναστασιάδης να επικαλείται λόγους «εθνικού συμφέροντος» για να μη δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα. Από πότε όμως το εθνικό συμφέρον επιτάσσει να τηρείται στο σκότος ο άμεσα ενδιαφερόμενος κυπριακός λαός, ιδιαίτερα όταν οι Τούρκοι γνωρίζουν με το νι και με το σίγμα τις προτάσεις Αναστασιάδη;

  • Γιατί αυτή η μυστικοπάθεια; Τι κρύβεται πίσω από την άρνηση αυτή; Τι έχει να φοβηθεί ο κ. Αναστασιάδης; Διότι για να αρνείται τη δημοσιότητα, προφανώς κάτι τον φοβίζει.

Με όσα -ελάχιστα- γνωρίζουμε μέχρι σήμερα (κυρίως από τα πρακτικά που αποκαλύφθηκαν στον «Φιλελεύθερο») είναι γνωστό ότι ο κ. Αναστασιάδης έχει κάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις σε κρίσιμα ζητήματα του Κυπριακού, όπως, η εκ περιτροπής προεδρία, το δικαίωμα του Τούρκου χρήστη να έχει τον πρώτο λόγο στο περιουσιακό έναντι του πραγματικού ιδιοκτήτη και άλλα που ενδεχομένως δεν γνωρίζουμε. Όλα αυτά όμως έχει δικαίωμα να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια ο λαός.

Ο λαός δικαιούται να ξέρει και να κρίνει τους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη και της διαπραγματευτικής του ομάδας. Ζούμε ή δεν ζούμε σε μια Δημοκρατία;

Πρέπει ή όχι να υπάρχει διαφάνεια στο εθνικό μας θέμα; Τα κόμματα και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την Προεδρία συμφωνούν με τη στάση του κ. Αναστασιάδη; Αν διαφωνούν, γιατί δεν τοποθετούνται;

Υστερόγραφο: Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν την ύστατη ίσως ευκαιρία για να αλλάξουμε πορεία και να υιοθετήσουμε μια στρατηγική απελευθέρωσης και μια πολιτική η οποία θα εξυγιάνει την Κυπριακή Δημοκρατία από τα βαρίδια της διαφθοράς. Μόνο μια Κυπριακή Δημοκρατία ενισχυμένη αμυντικά, οικονομικά και σε σύμπνοια με την Ελλάδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει συνολικά την τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού.

* Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Παιχνίδια με την ένταση από την Τουρκία με το γεωτρύπανο Abdulahamid Han: Να μην πέφτει στην παγίδα τους η ελληνική πλευρά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: