«Στόχος της Ρωσίας οι σημαντικές υποδομές της Ουκρανίας όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» υποστηρίζουν οι Βρετανοί

FILE PHOTO: Ρώσοι στρατιώτες στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία. EPA, SERGEI ILNITSKY




Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι πιθανό να πλησιάζουν στο δεύτερο μεγαλύτερο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Vuhlehirska.

Πρόκειται για θερμικό σταθμό παραγωγής ενέργειας από άνθρακα που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

“Η Ρωσία θέτει ως προτεραιότητα την κατάληψη σημαντικών εθνικών υποδομών, όπως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας,” ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας στην επικαιροποιημένη ενημέρωσή του για την πορεία των πολεμικών εξελίξεων στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι είναι πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να διασπάσει τη γραμμή άμυνας των Ουκρανών στην αναφερόμενη περιοχή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Μόσχας για την ανάκτηση της δυναμικής των πολεμικών επιχειρήσεων στο νότιο τομέα των πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς προωθεί τις δυνάμεις της προς τις πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ.

Με πληροφορίες από μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Η Ρωσία θέλει να αφανίσει την Ουκρανία: «Oι στόχοι μας διευρύνονται και πέρα από το Ντονμπάς» λέει ο Λαβρόφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: