Οξύτατη επίθεση Μαυρογιάννη και ΑΚΕΛ εναντίον του Αβέρωφ Νεοφύτου: “Κοχλάζει” το προεκλογικό θερμόμετρο (video)

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία via Sigma




Σε φουλ ρυθμούς τρέχουν πλέον οι υποψήφιοι 215 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, με τα επιτελεία να χτίζουν την στρατηγική τους και τα αφηγήματα κατά των αντιπάλων τους, μετέδωσε ο Δημήτρης Χατζηιωσήφ στο κανάλι Omega.

Οι προχθεσινές δηλώσεις κατά την παρουσίαση των 100 αξόνων πολιτικής του πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αβέρωφ Νεοφύτου, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την 46η επέτειο ίδρυσης του κόμματος, προκάλεσαν την αντίδραση του ΑΚΕΛ και του εκλεκτού του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

«Οι εκατό εξαγγελίες Αβέρωφ είναι το νέο version του «δεσμεύομαι». Σχεδόν δέκα χρόνια είναι στην κυβέρνηση ο Αβέρωφ Νεοφύτου όπως και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Δέκα χρόνια Συναγερμού. Δέκα χρόνια εξυπηρετήσεων στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Δέκα χρόνια διαφθοράς. Δέκα χρόνια αλαζονείας», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου Του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Άμεση η απάντηση του ΔΗΣΥ που αφήνει αιχμές για φτωχοποίηση της πολιτικής από το ΑΚΕΛ.

  • «Ατάκες και συνθήματα»

«Στο ΑΚΕΛ μας συνήθισαν σε ατάκες, συνθήματα και ευφάνταστες ανακοινώσεις. Τους συστήνουμε όμως υπομονή και σύνεση. Ας μελετήσουν τους 100 άξονες, τους 8 πυλώνες των προτάσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού και ας έρθουν να συζητήσουμε επί της ουσίας. Με χαρά θα ακούσουμε ουσιαστική κριτική», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Από τον πλευρά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης για πρώτη φορά μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, στοχεύει ξεκάθαρα κατά του ανθυποψηφίου του Αβέρωφ Νεοφύτου και τον κατηγορεί πως ζητά την ψήφο των πολιτών για να επιλύσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ.

  • «Ο κύκλος του ΔΗΣΥ κλείνει»

«Αυτό στο οποίο οφείλει να απαντήσει ο κ. Νεοφύτου, είναι γιατί απέτυχε να το πράξει μέχρι σήμερα. Δέκα χρόνια ήταν αρκετά. Ο κύκλος της διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού κλείνει, δημιουργώντας την ανάγκη για αληθινή αλλαγή», δήλωσε το Επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Το γάντι σήκωσε εκ νέου ο ΔΗΣΥ που θεωρεί πως ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υποκύπτει στις πολιτικές του ΑΚΕΛ, ενώ καλεί αντί συνθημάτων κενού περιεχομένου να αντιπαραβάλλουν πολιτικές προτάσεις.

  • Επιστρέφει τα πυρά ο ΔΗΣΥ

Υποπίπτει, δυστυχώς, και ο κ. Μαυρογιάννης στη προσπάθεια του ΑΚΕΛ για στείρα αντιπαράθεση. Παροτρύνουμε και τον κ. Μαυρογιάννη να μελετήσει τις προτάσεις και τους άξονες του Αβέρωφ Νεοφύτου και να έρθει να τους συζητήσουμε. Την ίδια ώρα περιμένουμε και τις δικές του προτάσεις.

Στο μεταξύ ο συναγερμικός υποψήφιος επισκέφθηκε το εργοτάξιο της μαρίνας Παραλιμνίου όπου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους κύπριους επιχειρηματίες.

«Και ιδιαίτερα, τώρα που θέλουμε ψήφους το ποιο εύκολο πράγμα είναι να χτυπάς τους επώνυμους, να χτυπάς τον επιχειρηματία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

“Ας μην χτυπούμε την αγελάδα που αρμέγουμε για χάρη μιας δράκας ψήφων”, δήλωσε.

Στο μεταξύ με απόφαση του πολιτικού γραφείου, το Κίνημα Οικολόγων αναμένεται να προχωρήσει με εσωτερική δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές, ενώ η τελική απόφαση δεν αναμένεται να ληφθεί πριν από τον Σεπτέμβριο.

Πρώτος ο Χριστοδουλίδης με μεγάλη διαφορά από τον Αβέρωφ και τον Μαυρογιάννη: Δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: