Η Βρετανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για να πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία, προειδοποιεί η Telegraph

National Guard serviceman Igor and his bride Kira following their marriage ceremony in the basement of the wedding palace in Kharkiv, Ukraine, 23 June 2022. EPA, SERGEY KOZLOV




Με τίτλο «Britain must be prepared to go to war with Russia» και υπότιτλο «Putin’s latest threats show he is not beaten, but we are dangerously ill- equipped for a conventional conflict» η εφημεριδα Telegraph, δημοσιεύει άρθρο του  Con Coughlin.

Σε αυτό επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η ρωσική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία βρίσκεται σε δεινή θέση, σε  μια δύσκολη κατάσταση που θα ανέμενε κανείς ότι θα ενθάρρυνε τον Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) να υιοθετήσει έναν λιγότερο συγκρουσιακό τόνο με τους δυτικούς αντιπάλους του.

Η Ρωσία, σημείωνει είναι μια χώρα που είναι ανίκανη να κερδίσει μια σύγκρουση θα ήταν καλό να αποφύγει να προκαλέσει μια νέα αντιπαράθεση με τους ευρωπαίους γείτονές της.

Ωστόσο, αν κρίνουμε από τη συνεχή ροή απειλών που προέρχονται από το Κρεμλίνο, ο ενθουσιασμός του Putin για εκφοβισμό των αντιπάλων του παραμένει αμείωτος (…)

Ο κ. Patrushev, βασικό πρόσωπο στην υποδομή εθνικής ασφάλειας του Putin  και πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας και μέλος υψηλού κύρους της ομάδας φίλων του  Putin, υπαινίχθηκε  ότι η Μόσχα δεν θα ανεχόταν την πρόσφατη απόφαση του Βίλνιους – που ελήφθη κατόπιν εντολής του ΕΕ – να απαγορεύσει τις μελλοντικές αποστολές χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος στο Καλίνινγκραντ.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το Κρεμλίνο προβαίνει σ’ αυτές τις κινήσεις. Ο Putin ενδέχεται να προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις θλιβερές επιδόσεις του στην Ουκρανία ή να προσπαθεί να εκφοβίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για να σταματήσουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, παρά τις οπισθοδρομήσεις της στην Ουκρανία, η Μόσχα έχει ακόμα πολλές περισσότερες στρατιωτικές επιλογές στη διάθεσή της – κάτι που οι δυτικοί ηγέτες πρέπει να εξετάσουν όταν σταθμίζουν πώς θα αντιμετωπίσουν τη ρωσική απειλή στο μέλλον (…)

ΠΗΓΗ: Telegraph, Con Coughlin – Britain must be prepared to go to war with Russia»

Διπλωματία βεληνεκούς 180 χλμ: Πράσινο φως για τους νέους Εxocet *To ΠΝ θέλει την ΤΠΚ Βλαχάκος μέχρι τον Σεπτέμβριο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: