Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις νέες ωμές απειλές Ερντογάν εναντίον Ελλάδα και Κύπρου, τονίζει το ΔΗΚΟ

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος στο βήμα. Φωτογραφία via ΔΗΚΟ




“Η κλιμάκωση της πολεμικής ρητορικής του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, η οποία εντείνεται εξαιτίας και των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, είναι απαράδεκτη,  καταδικαστέα και καταστρατηγεί κάθε αρχή διεθνούς δικαίου”.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) αναφορικά με τις απαράδεκτες απειλές του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής:

“Οι ωμές απειλές Ερντογάν, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία είναι μια χώρα επιθετική, επεκτατική και πολεμοχαρής και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αυτό είναι και το μήνυμα που πρέπει να λάβει η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ρητή, αυστηρή και σαφή αντίδραση στην Τουρκία η οποία απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας χώρας μέλους της ΕΕ, της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει εξίσου απερίφραστα την επικείμενη παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή. Μια ενέργεια η οποία δείχνει ότι η Τουρκία ποδηγετεί την ττουρκοκυπριακή κοινότητα και ότι ουδεμία διάθεση για λύση του Κυπριακού, έχει.

Η μόνη της διάθεση είναι να παίρνει αυτά που θέλει. Και δυστυχώς τα παίρνει, με την ανοχή του ΟΗΕ που τηρεί ίσες αποστάσεις αλλά και της Ε.Ε. που περιορίζεται σε φραστικές παραινέσεις και θετική ατζέντα”.

Ο Ερντογάν απείλησε και την Κύπρο: Απαιτεί δύο κράτη, θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: