Ο Ερντογάν είναι ο νταής του ΝΑΤΟ, γράφει η Bild: Η οργή του για την ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν σε συνέδριο Τούρκων επιχειρηματιών. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) παραμένει ο νταής του ΝΑΤΟ – και συνεχίζει να προκαλεί ένταση στην αμυντική συμμαχία, γράφει στην εφημερίδα Bild η René Garzke.

Όχι μόνο απειλεί να ασκήσει βέτο στη Φινλανδία και τη Σουηδία αλλά εδώ και εβδομάδες κλιμακώνει τη διαμάχη με την Ελλάδα.

Τουρκικά μαχητικά βομβαρδιστικά πετούν πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά σχεδόν καθημερινά – συμπεριλαμβανομένων προορισμών διακοπών όπως η Ρόδος και η Σάμος. Στα μέσα Απριλίου, η Τουρκία παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο περισσότερες από 200 φορές μέσα σε μια εβδομάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει επίσημα καταγγελία στον ΟΗΕ. Η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διατηρεί στρατό εκεί λόγω ιστορικών συνθηκών.

Η Ελλάδα, με τη σειρά της, αναφέρεται σε πολυάριθμα τουρκικά αποβατικά σκάφη τα οποία απειλούν τα νησιά. Λόγω των παράνομων πτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να μην πουλήσει άλλο οπλισμό στην Τουρκία.

Αυτό προκάλεσε οργή στην Άγκυρα. Διότι η Τουρκία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να αγοράσει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Έκτοτε, ο Ερντογάν αύξησε την πίεση με άλλους τρόπους.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν καταγράψει μια απότομη αύξηση στον αριθμό των προσφύγων. Ως γνωστό, πριν από δύο χρόνια, ο Erdogan είχε αφήσει την κατάσταση να κλιμακωθεί.

ΠΗΓΗ: Bild (René Garzke) – Erdogan zofft sich mit Nato-Partner Griechenland

Περιοδικό Forbes: Η Ελλάδα έως το τέλος της δεκαετίας θα μπορούσε να έχει αεροπορική υπεροπλία έναντι της Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: