Η φημισμένη σοπράνο Αναστασία Ζαννή τραγουδά για την Ουκρανία στο θρυλικό Cutting Room της Νέας Υόρκης

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Crossover Αναστασία Ζανή




Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Crossover Αναστασία Ζανή θα τραγουδήσει για την Ουκρανία. Στο θρυλικό συναυλιακό χώρο Cutting Room της Νέας Υόρκης, την Τρίτη 3 Μαΐου.

Η Αναστασία Ζαννή, γεννημένη στην Αθήνα, έχει εδραιώσει τη θέση της στη διεθνή μουσική σκηνή μέσα από εμφανίσεις σε κορυφαία ιδρύματα του κόσμου, τόσο ως σόλο ερμηνεύτρια όσο και σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες.

Είναι η μόνη τραγουδίστρια που έχει τραγουδήσει στον ιερό λόφο της Ακρόπολης, το σήμα κατατεθέν της Δημοκρατίας μπροστά από τον Παρθενώνα, τον ύμνο της Ελευθερίας, για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η ευελιξία, η τεχνική και το ευρύ φωνητικό εύρος της φωνής της επέτρεψαν ένα εκτεταμένο ρεπερτόριο, το οποίο προσαρμόζεται σε διαφορετικά στυλ μουσικής, από την όπερα μέχρι τη σύγχρονη μουσική.

Οι συναυλίες της Αναστασίας αποτελούν προέκταση της προσωπικότητάς της, βασισμένη στην υποστήριξη των ανθρώπινων αξιών και δικαιωμάτων. Για μία μόνο νύχτα, στις 3 Μαΐου, οι Νεοϋορκέζοι θα γνωρίζουν μια μοναδική συναυλία που θα λάβει χώρα στο Cutting Room, στην 44η ανατολική 32η οδό στην καρδιά του Μανχάταν, όπου η Αναστασία θα εμφανιστεί με ένα ζωντανό πιάνο.

Η εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων διοργανώνεται για την υποστήριξη της Ουκρανίας και μέρος των εσόδων θα ωφελήσει όλες τις προσπάθειες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με επικεφαλής τον Jose Andres, World’s Kitchen.

«Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συναυλίες της καριέρας μου. Το να μπορώ να παίξω αλληλέγγυα για την Ουκρανία, να ευαισθητοποιήσω το κίνημα #StandUpforUkraine και να στείλω ένα μήνυμα για την ειρήνη είναι ηθική μου υποχρέωση ως καλλιτέχνης», είπε η Αναστασία Ζαννή σχετικά με την επερχόμενη συναυλία της.

Το «Cutting Room» είναι ένας θρυλικός χώρος στη Νέα Υόρκη. Έχω εμφανιστεί εδώ στο παρελθόν και νιώθω σαν να επιστρέφω σπίτι. Η μουσική συνδέει ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα. Μέσα από τα τραγούδια και τα ποιήματά μου από τη χώρα μου, παράλληλα με τα διεθνώς διάσημα τραγούδια, θέλουμε να ενώσουμε τις κοινότητες και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.
Για να αγοράσετε εισιτήρια για τη συναυλία, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.thecuttingroomnyc.com

Ερμηνεύοντας τους εθνικούς ύμνους της Ελλάδας και των ΗΠΑ

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις ΗΠΑ -στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη- η Αναστασία Ζαννή, έναν χρόνο μετά απο την ερμηνεια της στον ιστορικο βράχο της Ακρόπολης στον Παρθενώνα για τον εορτασμό των 200 χρόνων απο την Ελληνική Επανάσταση, ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους Αμερικής και Ελλάδας σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα. Καλεσμένη για να τραγουδησει στο γκαλά για τα Βραβεία Πολιτιστικής κληρονομιά του American Hellenic Institute και αποδεχόμενη την τιμητική πρόσκληση απο τον πρόεδρο Νικ Λαρυνγκακη .

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ερμήνευσε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη με κορυφαία στιγμή συναισθηματικής φόρτισης το παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι «Το γιασεμί» αφιερωμένο σε όλους τους Κύπριους που ήταν στην αίθουσα.

Την εκδήλωση AHi παρουσίασε ο Μαικ Εμανουελ διασημος πολιτικός αναλυτής του αμερικανικού δικτύου Φοξ.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις σε εξέχουσες προσωπικότητες με Ελληνική καταγωγή που διακρίθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους στην Αμερική .

Η Ελενη Κουναλάκης απο την Καλιφόρνια, ο Τζώρτζ Τζιτζικος απο τον Λευκό Οίκο, ο κ. Κουδούνης, Διευθύνων της εταιρείας Καλαμος, ο κ. Λάγκος. Παραβρέθηκαν η Πρέσβειρα της Ελλάδας Αλεξανδρα Παπαδοπούλου, ο Πρεσβης της Αυστραλίας στην Washington κ. Συνοδινός, ο Πρεσβης της Κύπρου στην Washington, κ. Lysiotis MARIOS, ο Maik Manatos, αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης, δημοσιογράφοι επιχειρηματίες απο διάφορες πολιτείες της Αμερικής που ταξίδεψαν ειδικα για την εκδήλωση.

Ο προεδρος του AHi Νικ Λαρυγκάκης τόνισε ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ιδιαίτερη φόρτιση των ημερών λόγω των διεθνών γεγονότων στην Ουκρανία.

Επόμενος σταθμός της Αναστασίας Ζανννη ήταν Νέα Υόρκη όπου τραγουδήσε για τους εορτασμους της 25ης Μαρτίου στην καρδιά του Μαναχαταν Γουόλ Στρίτ καλεσμένη για ακόμη μια φορά απο τους ομογενειακούς παράγοντες και φορεις.

Η Αναστασία Ζαννη αυτή τη φορά μαζί με νεαρούς μαθητές, απο σχολεία στο Μπρούκλιν τραγουδησαν σε μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Η Ελληνίδα καλλιτεχνης αναφέρθηκε ειδικα στους μαθητές λεγοντας:

Χρόνια πολλά Ελλαδα, απο την Νέα Υόρκη. Μαζί με τους μαθητές απο το Brooklyn γιορτάζουμε και τραγουδάμε για την Ελλάδα.

Στην καρδια του Μανχαταν υψώθηκε με πολύ συγκίνηση, η Ελληνική σημαία σήμερα 25 Μαρτίου 2022. Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν τραγουδησα στην Ακρόπολη μπροστά απο τον Παρθενώνα, σε μια ιστορική μέρα , για τα 200 χρόνια Ελευθερίας. Μετά την Ακρόπολη για μένα ο στοχος είναι τα παιδιά, τα παιδιά που είναι το μέλλον . Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και είναι τόσο μεγάλη η τιμή για μένα καθε φορά που μου ζητείται να τραγουδήσω για τη χώρα μου, σε αυτά τα τοσο υψηλού συμβολισμού γεγονότα .

«Ζήτω η Ελλάς» οπως λένε εδώ, και η πατρίδα είναι πάντα στην καρδιά μας . Ο υγιής πατριωτισμός που μας εμπνέει και μας ενώνει. Έλληνας είσαι στην καρδια, στις αξίες, είναι στάση ζωής.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: