Παραιτήθηκε δημοφιλής παρουσιαστής κουίζ στην ρωσική κρατική ΤV: Η ευθυμία μας είναι ανάρμοστη όταν πεθαίνει κόσμος

Ο 57χρονος Αλεξάντερ Γκουρέβιτς ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές που εμφανίζεται να παρουσιάζει το ανάλαφρο σόου “Mια στις 100” την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του Κρεμλίνου προκαλούν φρικαλεότητες στη γειτονική τους χώρα. Screenshot via Twitter@Daily Mail




Ένας δημοφιλής παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιών της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης παραιτήθηκε καταδικάζοντας τη βάρβαρη εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία .

Ο 57χρονος Αλεξάντερ Γκουρέβιτς ζήτησε συγγνώμη από τους θαυμαστές που εμφανίζεται να παρουσιάζει το ανάλαφρο σόου “Mια στις 100” την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του Κρεμλίνου προκαλούν φρικαλεότητες στη γειτονική τους χώρα.

Τα σχόλιά του δεν έγιναν ζωντανά αλλά σε ανάρτηση και οδήγησαν στην αφαίρεση όλων των επεισοδίων της εκπομπής του από το YouTube, ενώ φέρεται να παραιτήθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Ο Γκουρέβιτς είπε ότι η οικογένειά του από την πλευρά της συζύγου του έχει ουκρανικές ρίζες.

«Η πεθερά μου γεννήθηκε στην Οδησσό και έζησε στο Χάρκοβο για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Πώς θα άκουγε τις σημερινές πληροφορίες για το θάνατο στρατιωτών, για εκρήξεις, ότι οι πολίτες στο Κίεβο και στο Χάρκοβο περνούν τη νύχτα στο μετρό, φεύγοντας από τον πόλεμο», είπε.

Θα είχε απαιτήσει να σταματήσει η επανάληψη των σκηνών του φρικτού Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, είπε.

Στην ανάρτησή του, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής αναφέρει επίσης πως κατά τη γνώμη του οι  συμμετέχοντες σε εκπομπή παιχνιδιών δεν θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε μια διασκεδαστική εκπομπή όταν μαίνεται ένας πόλεμος. 

Τα επεισόδια που προβάλλονται αυτή τη στιγμή γυρίστηκαν πριν ξεκινήσει η σύγκρουση τον Φεβρουάριο, διευκρίνισε ωστόσο.

«Εκρήξεις οβίδων, ανθρώπινες απώλειες, άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και φεύγουν από τους βομβαρδισμούς – Ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε για τον οποίο η πλάκα του προγράμματός μας φαίνεται, όπως σε μένα, εντελώς ανάρμοστη αυτές τις μέρες», είπε.

Η εκπομπή μεταδόθηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία το 1995.

Ο Γκούρεβιτς είναι γνωστός παρουσιαστής, σόουμαν, παραγωγός και σκηνοθέτης.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Φιμώνεται η “Ηχώ της Μόσχας” από τα λίγα φιλελεύθερα ΜΜΕ στη Ρωσία: Εχασε και την έφεση λόγω της κάλυψης του πολέμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: