Στο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Ερντογάν

FILE PHOTO: US National Security Advisor Jake Sullivan speaks at a press briefing at the White House in Washington, DC, USA. EPA, Yuri Gripas, POOL




Δεν υπάρχει, μέχρι της στιγμής, στο επίσημο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου, διμερής συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραίμ Καλίν.

Ο πρέοδρος Μπάιντεν θα φτάσει σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες, για να παραστεί στη σύνοδο κορυφής των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στη σύναξη των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ηγετών της G7.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Λευκού Οίκου, στις 25 Μαρτίου ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα λάβει μέρος στην οικογενειακή φωτογραφία με άλλους ηγέτες στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος θα παραστεί και θα διατυπώσει παρατηρήσεις σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην έδρα της Συμμαχίας.

Θα συζητήσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες αποτροπής και άμυνας ως απάντηση στην απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος θα επιβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευσή του για την ασφάλεια των Συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μπάιντεν θα παραστεί και θα κάνει παρατηρήσεις σε μια συνάντηση των ηγετών της G7 στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητήσει περαιτέρω τις συνέπειες που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή εναντίον της Ουκρανίας.

Σε ότι αφορά τις διμερείς συναντήσεις, προβλέπεται μία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στο κτίριο Europa. Δεν γίνεται αναφορά σε διμερή συνάντηση με τον κ. Ερντογάν. Βέβαια, όπως πέτυχε σε προηγούμενες περιπτώσεις, μπορεί να τα καταφέρει και τώρα και να συναντήσει για μερικά λεπτά τον κ. Μπάιντεν.

Επίσης, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει και θα διατυπώσει παρατηρήσεις σε μια Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο κτίριο Europa «για να συζητήσει τις κοινές μας ανησυχίες για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των διατλαντικών προσπαθειών για επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία, την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης σε όσους έχουν πληγεί από τη βία και την αντιμετώπιση άλλων προκλήσεων που σχετίζονται με τη σύγκρουση».

Την Πέμπτη το βράδυ ο Πρόεδρος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Βαρσοβία.

Πάλι θετική στον κορωνοϊό η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου: Η Τζεν Ψάκι δεν θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: