Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το θέατρο στη Μαριούπολη: Επιζώντες έπρεπε να διασωθούν μέσα από τα ερείπια…

A handout satellite image made available by Maxar Technologies shows the aftermath of the airstrike on the Mariupol Drama Theater in Mariupol, Ukraine, 19 March 2022. The besieged southern port city of Mariupol has seen Russian bombardments for over two weeks. EPA, MAXAR TECHNOLOGIES, SATELLITE IMAGE 2022 MAXAR TECHNOLOGIES




Μια νέα δορυφορική εικόνα δείχνει την κατάσταση της καταστροφής ενός θεάτρου στη Μαριούπολη, το οποίο βομβαρδίστηκε πριν από τρεις ημέρες.

Μια εικόνα που τραβήχτηκε το Σάββατο από τον πάροχο δορυφορικών εικόνων Maxar Technologies δείχνει περίπου τα δύο τρίτα του κτιρίου να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, με μόνο τη δυτική πρόσοψη να παραμένει όρθια.

Ακόμα καθαρά ορατή στη φωτογραφία είναι η ρωσική λέξη για τα «παιδιά» ζωγραφισμένη με μεγάλα γράμματα στο έδαφος μπροστά από την είσοδο.

Το θέατρο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο καθώς και ως κύρια ανθρωπιστική συγκέντρωση της πόλης, σύμφωνα με τις αρχές. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν μέσα την ώρα της επίθεσης κυμαίνονται από 800 έως 1.300 άτομα.

Οι πρώτες πληροφορίες το πρωί μετά το κτύπημα αναφέρουν ότι το καταφύγιο βομβών του κτιρίου είχε διασωθεί, αλλά οι αναφορές για προσπάθειες για τη διάσωση των επιζώντων ήταν δύσκολο να εξακριβωθούν.

Οι επικοινωνίες στην πολιορκημένη πόλη είναι σποραδικές εδώ και μέρες και οι εργασίες διάσωσης έχουν παρεμποδιστεί από τον κίνδυνο σχεδόν συνεχών βομβαρδισμών, σύμφωνα με αναφορές από το εσωτερικό της πόλης.

Οι αρχικές αναφορές αναφέρουν ότι πολλούς επιζώντες έπρεπε να τους ξεθάψουν από τα ερείπια.

Στο κενό η προσπάθεια: Απίθανο να δεχθεί η Τουρκία την πρόταση των ΗΠΑ για αποστολή των S-400 στην Ουκρανία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: