H Μόσχα κατέβασε τους διακόπτες στο Instagram: Αντίποινα στη νέα πολιτική που επιτρέπει φράσεις όπως «θάνατος στους Ρώσους εισβολείς»

FILE PHOTO: Δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης σε οθόνη κινητού. EPA/ANDREJ CUKIC




Η κρατική υπηρεσία παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας Roskomnadzor ανακοίνωσε ότι το Instagram θα αποκλειστεί στη χώρα λόγω της νέας πολιτικής του που επιτρέπει τις εκκλήσεις βίας εναντίον Ρώσων στρατιωτών και του ιδίου του Πούτιν.

Ως γνωστό, η ιδιοκτησία του Instagram – Meta έχει γνωστοποιήσει ότι θα επιτρέψει στους χρήστες του σε ορισμένες χώρες να κάνουν έκκληση για βία κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των Ρώσων στρατιωτών.

Θα επιτρέψει συγκεκριμένα -και προσωρινά- ορισμένες βίαιες αναρτήσεις όπως «θάνατος στους Ρώσους εισβολείς» που συνήθως παραβιάζουν τους κανόνες του.

Ωστόσο, λέει, ότι δεν θα επιτρέψει εκκλήσεις για βία κατά των Ρώσων αμάχων.

Ως απάντηση στη μετατόπιση της πολιτικής του Meta, η Ρωσία κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν τις «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την Παρασκευή, η Ρωσική Γενική Εισαγγελία ζήτησε να ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά του Meta, επικαλούμενη τους ρωσικούς νόμους για την προπαγάνδα και τον εξτρεμισμό, σύμφωνα με δήλωση που επικαλείται το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Με πληροφορίες από BBC

«Εξτρεμιστικές δραστηριότητες» της Meta βλέπει η Μόσχα: Το Facebook άλλαξε την πολιτική για τη ρητορική μίσους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: