Σύριους μισθοφόρους με 300 δολάρια το κεφάλι στρατολογεί ο Πούτιν για να χτυπήσουν το Κίεβο

Εκκλησία στην πόλη Ιρπίν, η οποία βρίσκεται κοντά στο Κίεβο. EPA/ROMAN PILIPEY




Η Ρωσία προσπαθεί να στρατολογήσει Σύριους μισθοφόρους για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ προς επίρρωση χθεσινού δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

«Θεωρούμε αξιοσημείωτο ότι o Πρόεδρος Πούτιν πιστεύει ότι πρέπει να βασιστεί σε ξένους μαχητές για να συμπληρώσει την ήδη σημαντική μαχητική ισχύ εντός της Ουκρανίας», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

Χθες, Δευτέρα, η Wall Street Journal επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους σύμφωνα με τους οποίους ο ρωσικός στρατός στρατολογούσε τις τελευταίες ημέρες μαχητές από τη Συρία, «ελπίζοντας ότι η τεχνογνωσία τους στις μάχες εντός πόλεων θα βοηθήσει στην κατάληψη του Κιέβου».

Το δίκτυο ειδήσεων Deir Ezzor 24 που διευθύνεται από Σύριους ακτιβιστές ανέφερε τον περασμένο μήνα η Ρωσία προσέφερε σε Σύριους που διαβιούν σε περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση, μισθούς μεταξύ 200 και 300 δολαρίων για να «πάνε στην Ουκρανία και να λειτουργήσουν ως φρουροί» για έξι μήνες..

Ο ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ είπε ότι δεν ήταν σε θέση να παράσχει κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των Σύριων που έχουν ήδη στρατολογηθεί ή εάν έχει καθοριστεί κάποια ποσόστωση.

Με πληροφορίες από ΒΒC

Συνάντηση την Τετάρτη Ερντογάν-Χέρτζογκ έπειτα από μία τεταμένη δεκαετία στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: