Μεγαλόθυμος ο Πούτιν: Καλεί την Ουκρανία να συνθηκολογήσει με τους όρους που θα επιβάλει, για να σταματήσει την εισβολή

File photo: Ο Πούτιν υπογράφει την έναρξη της πολεμικής του εκστρατείας: Την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των αυτοσχισθεισών περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας. EPA, ALEKSEY NIKOLSKYI, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση με το Κίεβο σχετικά με την «ουδετερότητα» της Ουκρανίας, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική εισβολή στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους Ουκρανούς ηγέτες τόσο για την ουδετερότητα όσο και για την αποστρατιωκοποίηση.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του [!] για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία για τις εννοιολογικές «κόκκινες γραμμές»», είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει για αυτό».

Ο Πούτιν είχε αρνηθεί προηγουμένως να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται ότι τα αιτήματά του να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα – τα οποία επαναδιατύπωσε μόλις χθες Τετάρτη – έμειναν αναπάντητα.

Μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό της Ουκρανίας νωρίς σήμερα το πρωί, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Politico

Οι Ρώσοι στοχεύουν στο Κίεβο, σκοτώνουν δεκάδες Ουκρανούς: Ο Πούτιν επαίρεται για επιτυχίες και πουλάει… τρέλα απειλώντας με αντίποινα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: