Δολοφονία Άλκη: Στα ίχνη του 12ου δράστη η Αστυνομία, νομοθετική παρέμβαση για τους συνδέσμους προανήγγειλε ο Μαυρωτάς [βίντεο]

File photo: Κεριά λουλούδια και άλλα αντικείμενα στο σημείο όπου ο 19χρονος Άλκης έπεσε νεκρός. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Τρεις σημαντικές ψηφίδες απομένουν στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Η σύλληψη του τελευταίου της ομάδας των χούλιγκαν που τον κατακρεούργησε, η ταυτοποίηση του συμμορίτη που κρατούσε το φονικό δρεπάνι και η απολογία του 20χρονου Αλβανού που παραδόθηκε στην Κρυσταλλοπηγή.

Η απολογία του 20χρονου Αλβανού αναμένεται τη Δευτέρα. Ο δράστης, που ομολογεί τη συμμετοχή του στην επίθεση με την τραγική κατάληξη, πήρε την Παρασκευή προθεσμία.

Την ίδια ώρα ο συνήγορός, Π. Σπυράτος, δηλώνει ότι ο εντολέας του, ο οποίος έχει μετανιώσει, είχε περιφερειακό ρόλο στην επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Άλκη.

Το παζλ της αιματηρής αυτής υπόθεσης αναμένεται να συμπληρωθεί με τα αποτελέσματα του τεστ DNA στο δρεπάνι, που στέρησε τη ζωή του 19χρονου.

Από τα αποτελέσματα αυτά αναμένεται να φανεί ποιος κρατούσε το φονικό όπλο.

Νέα στοιχεία από τις έρευνες της στυγερής δολοφονίας αποκαλύπτουν ότι σημαντικότατο ρόλο έχει και ο 12ος δράστης! Το 12ο άτομο που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, 25 ετών πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού, με το όνομα Ντίνος είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των σκληρών.

Σε αυτό επέβαιναν ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το φονικό δρεπάνι και να μαχαίρωσε τον Άλκη, ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι αλλά και ο νεαρός που φέρεται να χτύπησε με στειλιάρι τον Άλκη.

Τι αλλάζει στη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων

H δολοφονία του άτυχου Άλκη προκάλεσε την αντίδραση της οργανωμένης Πολιτείας που σχεδιάζει νομοθετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά», ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, δρομολογείται με συντονισμένες κινήσεις η δημιουργία ενός αυστηρού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων.

Ο κ. Μαυρωτάς μίλησε για έναν συνδυασμό νομοθετικού έργου με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του μηχανισμού που διαθέτει η Αστυνομία, ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή προς κύρωση Διεθνείς Συνθήκες που δεν είχαν κυρωθεί στο παρελθόν, όπως η Σύμβαση Μακολέν για τους χειραγωγημένους αγώνες και η Σύμβαση Σεντ Ντενί για την ασφάλεια στα γήπεδα, που έρχεται προς κύρωση επίσης», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Η διαδικασία

Όπως εξήγησε, με τις διατάξεις του Ν. 4809, τον περασμένο Ιούνιο, «μπήκε μία τάξη στις Λέσχες φιλάθλων». Τα βήματα είναι τα εξής:

  • η λέσχη αιτείται βεβαίωση υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
  • με αυτή τη βεβαίωση σπεύδει στην Αστυνομία, απ’ όπου λαμβάνεται τη νόμιμη άδεια λειτουργίας
  • η Αστυνομία αποκτά τη δυνατότητα να «χαρτογραφήσει» τις νόμιμες λέσχες

Ο Γιώργος Μαυρωτάς υπογράμμισε ακόμα:

«Η αυστηροποίηση του πλαισίου έχει να κάνει με την διαφάνεια λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων και δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας υγιής φίλαθλος που να φοβάται κάτι από αυτό. Εκείνοι που παίζουν και άλλους “ρόλους”, που περιλαμβάνουν πρακτικές επιβολής, τρομοκράτησης, προστασίας και λοιπά, αυτοί πρέπει να κοπούν και όχι οι υγιείς φίλαθλοι που θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο να υποστηρίζουν την ομάδα τους.

Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση επειδή “πονάει το κεφάλι να κόψουμε το κεφάλι”, δηλαδή δεν είναι στόχος μας επειδή υπάρχουν παράνομες Λέσχες να τις κλείσουμε όλες.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε όσους δεν ακολουθούν κατά γράμμα τους κανόνες. Να τους κλείνουμε αυτούς όλους οριστικά χωρίς να αφήνουμε παραφυάδες».

 

Νέες έρευνες σε συνδέσμους στην Αττική

Σε νέες έρευνες σε γραφεία συνδέσμων οπαδών ομάδων, στην περιοχή της Αττικής, προχώρησαν, χθες, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δέκα συνδέσμους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ενεργοποιημένες φωτοβολίδες.

Παράλληλα, από αρμόδια κλιμάκια των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των συγκεκριμένων συνδέσμων και διαπιστώθηκε ότι πέντε εξ αυτών δεν είχαν άδεια λειτουργίας της αρμόδιας

Τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Συγγενείς και φίλοι μίλησαν στην εκδήλωση εναντίον της βίας και του μίσους.

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του τρισάγιου πήρε μια ομάδα γυναικών φιλάθλων του Άρη.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Oμολογία-σοκ για τη δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη: «Του έβαλα ταινία στο στόμα και του έκλεισα τη μύτη, επειδή έκανε αταξίες»!..

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: