Τους δουλεύουν; Η Γερμανία στέλνει 5.000 κράνη στην Ουκρανία… αντί για όπλα

Ουκρανός στρατιώτης κοντά στις ρωσικές γραμμές στην περιοχή Ντονέτσκ. EPA/STANISLAV KOZLIUK




Η Γερμανία συνεχίζει την περίπλοκη σχέση της με την Ουκραία – σχέση που έφτασε μέχρι και στην παραίτηση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας λόγω, φυσικά, της ουκρανικής κρίσης.

Το Κίεβο κατ’ επανάληψη επικρίνει το Βερολίνο επειδή αρνείται την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας όπως πράττουν άλλες δυτικές χώρες, ενώ αρνείται να πουλήσει όπλα.

Ετσι, λίγο σαν … ανέκδοτο ακούγεται η σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας που πληροφορεί ότι προμηθεύει τις ουκρανικές δυνάμεις με 5.000 στρατιωτικά κράνη…

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ολοκληρώσαμε μια αξιολόγηση ως απάντηση σε αίτημα της ουκρανικής πλευράς για την παράδοση 5.000 στρατιωτικών κρανών», είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν μπορώ να σας πω τίποτα για το χρονοδιάγραμμα ακόμα».

Ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν αρχίσει να στέλνουν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει απορρίψει το ενδεχόμενο αποστολής «φονικών όπλων» στην Ουκρανία, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Κιέβου εν μέσω συσσώρευσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.

«Αυτό είναι εξοπλισμός, όχι όπλα, αλλά βοηθά», είπε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας. «Ακριβώς έτσι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτή τη σύγκρουση. Εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης σε αυτή τη σύγκρουση στη μέση της Ευρώπης».

Μάλλον δεν καταλαβαίνουν τί αντιμετωπίζουμε…

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών, που έχει ζήσει για χρόνια στη Γερμανία, χαρακτήρισε την παράδοση 5.000 κρανών ένα «αστείο».

«Η συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης με αφήνει άφωνο. Το υπουργείο Άμυνας προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέλεια εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις που μπορούν να εξαπολύσουν ανά πάσα στιγμή άλλη μια εισβολή στην Ουκρανία», είπε στη μεγαλύτερη γερμανική ταμπλόιντ Bild.

«Τι είδους υποστήριξη θα στείλει η Γερμανία έπειτα», διερωτήθηκε. «Μαξιλάρια;»

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

“Παραίτησαν” τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού οι Γερμανοί: Απαράδεκτη δήλωση και “στήριξη” Πούτιν είχε καταγγείλει η Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: