Παγκόσμια διάκριση για την Κύπρια εικαστικό Θέκλα Παπαδοπούλου




Η εικαστικός Θέκλα Παπαδοπούλου είναι μεταξύ των 20 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που έχουν επιλεχθεί να εκθέσουν έργα τους στη φημισμένη Galeum Gallery, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η επιλογή έγινε μετά από διαγωνισμό (juried competition), από πάνελ κριτών καταξιωμένων στο διεθνή χώρο των τεχνών στο πλαίσιο του πρότζεκ Art Takes Manhattan. Η έκθεση με τίτλο «Extended Consciousness» θα φιλοξενηθεί στην Galeum Gallery από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου. Η Κύπρια ζωγράφος θα εκθέσει τρεις πίνακες από την σειρά «After effect». Τα έργα της, επηρεασμένα από το μεγαλείο της φύσης χαρακτηρίζονται από έντονο δυναμισμό και την υπερβατική υφή και τον όγκο του πυκνού χρώματος και των διάφορων υλικών.

Η Θέκλα Γεωργίου Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1978 στη Λεμεσό αλλά ζει μόνιμα στη Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ιταλία, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Urbino, στο εργαστήρι του καθηγητή Μούντουλα. Εργάζεται στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας ως καθηγήτρια τέχνης, ενώ παράλληλα διατηρεί τη δικό της εργαστήρι, το Atelier di Pittura. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασιλείο και στο Ντουμπάι. Αυτό το διάστημα ετοιμάζει την δεύτερη ατομική της έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Αποκάλυψη στη Λευκωσία μεταξύ 8-26 Απριλίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: