Πέθανε η Ρόνι Σπέκτορ του Be my Βaby: Τα 60’s έχασαν μία από τις πιο εμβληματικές φωνές τους




Η Ronnie Spector,  βασική τραγουδίστρια του γκρουπ Ronettes της δεκαετίας του 1960, πέθανε σε ηλικία 78 ετών.

Η αστέρας της ποπ απέκτησε φήμη με επιτυχίες όπως το Be My Baby, το Baby I Love You και το Walking in the Rain.

Σε δήλωση της οικογένειάς της αναφέρεται ότι «πέθανε σε ηλικία 78 ετών μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο».

«Η Ronnie έζησε τη ζωή της με λάμψη στα μάτια της, θαρραλέο χαρακτήρα, απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και χαμόγελο στο πρόσωπό της», ανέφερε ακόμη  η δήλωση.

«Ήταν γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ο χαρούμενος ήχος, η παιχνιδιάρικη φύση και η μαγική παρουσία της θα παραμείνουν ζωντανά για όσους την γνώρισαν, την άκουσαν ή την είδαν».


Γεννημένη το 1943 στο Μανχάταν ως Veronica Yvette Bennett, έγινε γνωστή παίζοντας αρχικά μουσική με τη μεγαλύτερη αδερφή και την ξαδέρφη της.

Με τα χτενίσματα των 60ς και την πλουσιοπάροχη χρήση της μάσκαρα, η πολυφυλετική ομάδα τράβηξε την προσοχή των παραγωγών δίσκων παίζοντας σε κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Το 1968, η Ρόνι παντρεύτηκε τον μουσικό παραγωγό Φιλ Σπέκτορ και υπήρξαν παντρεμένοι για έξι χρόνια, ενώ υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά πριν χωρίσουν.

Μετά το διαζύγιό τους, αποκάλυψε ότι ο Phil Spector την είχε κακοποιήσει. Στα απομνημονεύματά της, η Ρόνι έγραψε ότι ο Φιλ κρατούσε ένα φέρετρο στο υπόγειο του σπιτιού τους για να γνωρίζει η τραγουδίστρια ότι θα τη σκότωνε αν τον άφηνε.

Το 1972 κυριολεκτικά δραπέτευσε ξυπόλητη από το σπίτι τους.

Υπό τις οδηγίες του πάντως ηχογράφησαν τις επιτυχίες Be My Baby και Baby I Love You. Οι Ronettes αργότερα τον μήνυσαν για μη καταβληθέντα δικαιώματα.

Τα «κακά κορίτσια» του συγκροτήματος πιστώνονται ότι άνοιξαν το δρόμο για πολλές μελλοντικές γυναίκες καλλιτέχνιδες.

«Δεν φοβόμασταν να είμαστε καυτές. Αυτό ήταν το κόλπο μας», έγραψε η Spector στα απομνημονεύματά της το 2004, με τίτλο «Be My Baby: How I Survived Mascara, Miniskirts, and Madness».

Η Ronnie Spector το 2010 στην Αστόρια των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τελετής αποδοχής της στο Rock and Roll Hall of Fame. EPA/JUSTIN LANE

«Όταν είδαμε τις Shirelles να περπατούν στη σκηνή με τα φαρδιά φορέματά τους, πήγαμε προς την αντίθετη κατεύθυνση και στριμώξαμε το σώμα μας στις πιο στενές φούστες που μπορούσαμε να βρούμε. Μετά βγαίναμε στη σκηνή και τις ανεβάζαμε για να δείξουμε ακόμη περισσότερο τα πόδια μας!»

Με πληροφορίες από BBC

Έξι ταινίες πρώτης προβολής: Η ψυχή του πατέρα, ένας έρωτας στο Κουτάισι και Φασμπίντερ [trailers]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: