Εισαγγελική παρέμβαση για τους τραμπουκισμούς εις βάρος καθηγητή μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Άποψη του Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) , Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008. Π. Σαίτας ΑΠΕ – ΜΠΕ




Εντολή ποινικής έρευνας για την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου.

Η Εισαγγελική εντολή για την επίθεση από δράστες κουκουλοφόρους κατά του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την εντολή της Εισαγγελέως μεταξύ άλλων θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Την επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση με δήλωση του εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στην οποία αναφέρεται: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο. Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή.

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής η Χαρά Κεφαλίδου, αρμόδια βουλευτής για θέματα Παιδείας, καταδίκασε την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε απαράδεκτα τα περιστατικά βίας εναντίον του πανεπιστημιακού προσωπικού και πρόσθεσε ότι «καταδεικνύουν το αδιέξοδο της σημερινής κατάστασης στα ΑΕΙ, καθώς επιβεβαιώνουν την αδυναμία εφαρμογής των μέτρων που ψηφίστηκαν με τυμπανοκρουσίες και καθημερινά αποδεικνύονται ατελή και αναποτελεσματικά”. «Το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει την πρόταση νόμου που καταθέσαμε για την ασφάλεια των ΑΕΙ, τη μόνη εφικτή και ρεαλιστική επιλογή», σημείωσε η κ. Κεφαλίδου.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος ζητεί μέτρα προστασίας μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών στο σπίτι του Πρόεδρου της

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: