Στο κλειστό κλαμπ των οκτώ αήττητων ομάδων της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού φωνάζουν συνθήματα , κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός- Aρης για την 13η αγωνιστική της Super League στο Στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης”, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ο Ολυμπιακός είναι μεταξύ της μικρής ξεχωριστής «παρέας» των οκτώ αήττητων ομάδων σε όλη την Ευρώπη.

O πρωταθλητής Ελλάδας, εξακολουθεί να είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ήττα στην ελληνική Super League μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (14 αγώνες), έχοντας 12 νίκες και 2 ισοπαλίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μισοί σύλλογοι του κλειστού αυτού κλαμπ συμμετέχουν σε πρωταθλήματα των πρώτων 22 ομοσπονδιών της κατάταξης της UEFA και οι υπόλοιπες προέρχονται από τις θέσεις 40 έως 55 της σχετικής βαθμολογίας.

Δεν υπάρχει καμμία ομάδα αήττητη από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, ενώ το μοναδικό πρωτάθλημα με δύο…εκπροσώπους, είναι η Πορτογαλία (Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Η ομάδα με τους περισσότερους αγώνες (20) είναι η Παρτιζάν (18 νίκες και 2 ήττες), ενώ η μοναδική χωρίς απώλειες είναι η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία από τις ομάδες της λίστας, η οποία αγωνίζεται (ή αγωνίστηκε) στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν μπόρεσε να παραμείνει αήττητη και εκεί.

Η κατάταξη με τις 8 αήττητες ομάδες της Ευρώπης (νίκες – ισοπαλίες)

Πόρτο Πορτογαλία 12 2

Σπόρτινγκ Λισαβόνας Πορτογαλία 12 2

Παρτίζαν            Σερβία      18       2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ 12 2

Χαποέλ Μπερ Σεβά Ισραήλ 9 4

Χιμπέρνιανς Μάλτα 8 4

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς Γιβραλταρ 6 0

Ιντερ Κλαμπ Ανδόρα 5 4

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σύλλογοι και προπονητές της Premier League αποφασίζουν τη Δευτέρα πώς θα αντιμετωπίσουν την πανδημία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: