Μεγάλο δίκτυο χάι – τεκ απάτης με πλαστά πιστοποιητικά αποκάλυψε ο θάνατος δήθεν εμβολιασμένου ασθενούς στη Γαλλία

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels




Δίκτυο χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού με πιθανή «έδρα» τη Νίκαια αποκαλύπτεται στη Γαλλία καθώς πολίτες που δήλωναν εμβολιασμένοι, αποκαλύπτεται –καθώς πεθαίνουν στα νοσοκομεία- ότι δεν φέρουν ίχνος αντισωμάτων,

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Αϊσα, μια μητέρα γύρω στα πενήντα, πέθανε στο. νοσοκομείο Poincaré de Garches  μετά από σοβαρή νόσηση από Covid-19.

Στις αναλύσεις της, οι γιατροί δεν βρήκαν ίχνος αντισωμάτων. Ωστόσο, κατά την εισαγωγή, η γυναίακ είχε παρουσιάσει ένα δελτίο υγείας που πιστοποιούσε ότι είχε υποβληθεί σε πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού .

Όπως παραδέχθηκε ο  σύζυγός της, ο ίδιος πραγματικά εμβολιασμένος, το πλαστό πιστοποιητικό  είχε εκδοθεί στο όνομα ενός γιατρού από τη Νίκαια.

Και μάλιστα έφθασε στα χέρια της γυναίκας χωρίς καν να χρειαστεί να ταξιδέψει στην πόλη αυτή της Κυανής Ακτής.

«Ενας συνάδελφος της γυναίκας μου, μού είπε. Ξέρω πώς μπορούμε να πάρουμε πάσο, δίνεις 200 ευρώ και το έχεις».

Το όλο θέμα τακτοποιήθηκε μέσω διαδικτύου. Αυτό ήταν όλο.

Πίσω από το δράμα της Αϊσα, κρύβεται στην πραγματικότητα η ιστορία ενός τεράστιου δικτύου πλαστών δελτίων που δημιουργήθηκαν κυρίως το καλοκαίρι του 2021, όταν τα κυβερνητικά μέτρα αυστηροποιήθηκαν.

Μεταξύ των θυμάτων της απάτης ένας γιατρός από τη Νίκαια του οποίου το όνομα εμφανίζεται να έχει εκδώσει το πλαστό πιστοποιητικό της Αϊσα.

«Οι πρώτες υποψίες άρχισαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Τον Σεπτέμβριο αρχίσαμε να λαμβάνουμε τηλεφωνήματα. Μας καλούσαν σχεδόν όλη την εργοδότες για να επαληθεύσουν το αληθές του εμβολιασμού ενός εργαζομένου.»

Και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε συνολικά πόσες πλαστές κάρτες έχουν εκδοθεί με αυτόν τον τρόπο…. Αν κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει τις πλαστές κάρτες για να πάνε στο εστιατόριο ή στο μπαρ, υπάρχει μικρή πιθανότητα να ξεσκεπαστούν».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Liberation αρχικά αποδείχθηκαν γύρω στα τριάντα περιπτώσεις απάτης ενώ πλέον υπάρχουν υπόνοιες για εκατοντάδες. 

Η απάτη γινόταν μέσω του συστήματος που επιτρέπει στους γιατρούς να εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά για λογαριασμό τρίτων. Οι επιτήδειοι είχαν βρει έναν τρόπο να παρεισφρέουν στο σύστημα και να παρενθέτουν επικυρώσεις πιστοποιητικών χωρίς την πραγματική συγκατάθεση των γιατρών.

Η ταρίφα για κάθε πλαστό πιστοποιητικό ήταν 200 έως 250 ευρώ

Με πληροφορίες από Liberation

Το «σάλτο μορτάλε» της τουρκικής λίρας εξαθλιώνει και τις συριακές περιοχές που ελέχουν οι μισθοφόροι του Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: