Συνεδριάζουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ για τη γερμανοτουρκική πρόταση




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, μετά και την κοινή πρόταση Γερμανίας και Τουρκίας για ενεργό εμπλοκή της συμμαχίας στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές και να φυλαχθούν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Σύμφωνα με το Mega, υπάρχει ήδη ανεπτυγμένη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο μία νατοϊκή ναυτική δύναμη, η οποία και αναμένεται να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Ο Έλληνας υπουργός Πάνος Καμμένος είχε νωρίτερα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, στον οποίο μετέφερε την πρόταση τα πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ να επιχειρούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και της Τουρκίας στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος ζήτησε την παράταση για ένα ακόμη εξάμηνο της δράσης της νατοϊκής δύναμης που είναι ανεπτυγμένη στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο υπό τη διοίκηση της Γερμανίας, και όχι της Τουρκίας, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Όπως δήλωσε, πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού ΥΠΕΞ, το ΝΑΤΟ θα κάνει μια απεικόνιση της κατάστασης και δεν έχει σημασία σε ποια χωρικά ύδατα θα επιχειρεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: