Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας ΕΟΤ: Τα μηνύματα για το 2022 είναι πολύ αισιόδοξα [ηχητικό]

File Photo Ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




Για τις νέες καμπάνιες που θα υλοποιήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), με στόχο την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό, μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

«Πριν ξεκινήσουμε τη μεγάλη καμπάνια του 2022, τη μεγάλη καμπάνια ενόψει της θερινής σεζόν, θα κάνουμε δύο πράγματα ακόμα. Είχαμε δεσμευτεί πριν από τρεις μήνες περίπου ότι θα κάναμε μία εξειδικευμένη καμπάνια φέτος για την ηπειρωτική χώρα, για τον χειμερινό τουρισμό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τονώσουμε όσο γίνεται περισσότερο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό κατ’ επέκταση περιοχές της χώρας οι οποίες δεν είναι παράκτιες, δεν είναι νησιωτικές και δεν ευνοήθηκαν πρέπει να πω από την πολύ καλή πορεία του τουρισμού μας το 2021. Οπότε έχουμε υποχρέωση απέναντι στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους εργαζομένους σε αυτές τις περιοχές να κάνουμε κάτι παραπάνω γι’ αυτούς, άρα σε περίπου 20-25 ημέρες, ίσως και νωρίτερα, θα ξεκινήσουμε στον εξωτερικό μία καμπάνια προβολής των ηπειρωτικών περιοχών της χώρας. Δείχνουμε ότι η Ελλάδα έχει και χειμώνα, εκτός από καλοκαίρι, το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ένα δεύτερο σκέλος της ίδιας καμπάνιας με μια διαφορετική στόχευση είναι οι πόλεις μας, τα city breaks μας», επισημαίνει ο Δ. Φραγκάκης.

«Η καμπάνια του 2022 βρίσκεται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού όσον αφορά τη στρατηγική της και τη στόχευσή της. Πρέπει να σας πω ότι κάνουμε τώρα τον απολογισμό της καμπάνιας του 2021, άρα τα στοιχεία που θα μαζέψουμε θα μας είναι πολύ χρήσιμα για το πώς θα κινηθούμε το 2022, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτή η καμπάνια θα ξεκινήσει νωρίς. Θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, έτσι ώστε να “πιάσουμε” και τις προκρατήσεις, αλλά και τη ζήτηση που θα έχουμε εκείνη την περίοδο», τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

«Στη στρατηγική μας υπάρχει και ένα ακόμα νέο στοιχείο που αφορά έμμεσα την προβολή. Είναι ότι πλέον εμείς πέρα από τα διαφημιστικά σποτ ή οποιαδήποτε άλλη δράση ή ενέργεια προβολής κάνουμε, προσπαθούμε να είμαστε παρόντες στις αγορές τις ίδιες, τώρα με φυσική παρουσία, τους προηγούμενους μήνες με virtual παρουσία. Το 2022 είναι πολύ αισιόδοξο. Πάντα με ταπεινότητα και αυτοσυγκράτηση τα μηνύματα τα οποία παίρνουμε από τις συναντήσεις που κάνουμε και τις συζητήσεις που έχουμε με παράγοντες της αγοράς, με αεροπορικές εταιρείες, tour operators και γενικότερα buyers του ελληνικού τουρισμού, είναι πάρα πάρα πολύ καλά και σε επίπεδο προκρατήσεων και σε επίπεδο ζήτησης και σε επίπεδο έναρξης της τουριστικής σεζόν πολύ νωρίς. Δεν μιλάμε πια για Ιούνιο, μιλάμε για Μάρτιο-Απρίλιο», καταλήγει ο Δ. Φραγκάκης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/dimitris-fragkakis-ston-1

Με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Τεράστια πτώση για τα σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ευρώπη: Στο -40% στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: