Κύπρος: Κανένας θάνατος από κορωναϊό την Τρίτη – 386 νέα κρούσματα

File photo Κανένας θάνατος από κορωναϊό σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας Φωτο ΚΥΠΕ




Κανένας θάνατος από COVID-19 δεν σημειώθηκε τη Τρίτη στην Κύπρο, ενώ ανακοινώθηκαν 386 νέα κρούσματα και 88 νοσηλευόμενοι, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 0,65%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων παραμένει 588, ενώ των κρουσμάτων αυξάνεται στις 128.424.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, από τους 88 ασθενείς COVID-19 που νοσηλεύονται, οι 38 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ποσοστό 62,5% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Επίσης, 3 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 59.730 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Από τους ασθενείς που έχουν καταλήξει, 376 ήταν άντρες (ποσοστό 64%) και 212 γυναίκες (ποσοστό 36%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

Από τους 38 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 15 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 21 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κύπρος: Αρχίζει από αύριο η χορήγηση ενισχυτικής δόσης για τα άτομα ηλικίας 40 ετών και άνω

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: