Σκληρές εικόνες στο αεροδρόμιο Ζακύνθου: Αστυνομικοί σέρνουν από τα πόδια Κουβανούς μετανάστες [video]

Photo Εικόνα από τη βίαιη σύλληψη Κουβανών μεταναστών στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου. Screenshot via Facebook Rafael Alfaro Vizcainocubanos en Grecia 🆘 CUBA LIBRE




Ένα βίντεο με σοκαριστικές εικόνες από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου εναντίον Κουβανών μεταναστών, έφερε στη δημοσιότητα το imerazante.gr.

Σε αυτό φαίνονται οι Κουβανοί, να κάθονται στο πάτωμα του αεροδρομίου και οι αστυνομικοί να τους τραβούν με τη βία, προκειμένου να σηκωθούν και να μπουν στα λεωφορεία που θα τους μετέφεραν σε ξενοδοχείο. Εκεί, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, θα κρατούνταν προσωρινά μέχρι να προχωρήσει η διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Ωστόσο οι εικόνες από την επιχείρηση της αστυνομίας προκαλούν απορίες, καθώς μετά την επίμονη άρνηση των μεταναστών να φύγουν από το σημείο, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, επικρατεί ένταση και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους σηκώσουν με τη βία, τραβώντας τους από τα πόδια, από τα μαλλιά, ακόμη και χτυπώντας τους.

Σημειωτέον ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους υπήρχαν γυναίκες και παιδιά που έκλαιγαν.

Η διαδρομή των μεταναστών

Συνολικά 62 άτομα συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη (27/10) στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου μέσα σε λίγες ώρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των αρχών, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair με προορισμό το Μιλάνο, έχοντας πλαστά έγγραφα ή μη έχοντας τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, 90 αλλοδαποί (στην πλειοψηφία τους Κουβανοί) χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες, για να μην δώσουν στόχο, έφταναν στο αεροδρόμιο σταδιακά για να επιβιβαστούν στη συγκεκριμένη πτήση. Αρχικά, έφτασαν στο αεροδρόμιο 30-40 άτομα και στη συνέχεια, οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι οι 62 είχαν δείξει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Πιο αναλυτικά, στον έλεγχο σε ταυτότητες και διαβατήρια και στα έγγραφα που κατείχε ο καθένας, διαπιστώθηκε ότι οι 62 (όλοι Κουβανοί) δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα, ενώ δύο εξ αυτών είχαν πλαστές ταυτότητες ισπανικών αρχών. Ανάμεσά τους ήταν και οικογένειες με ανήλικα.

Οι δύο συνελήφθησαν λόγω της πλαστότητας των εγγράφων που υπέδειξαν και για την παράνομη παραμονή στους στη χώρα και για τους υπόλοιπους 60 θα ακολουθηθεί διοικητική διαδικασία για την επιστροφή τους στη χώρα τους.

Η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/10).

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και προσωρινά οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ταξιδέψει από τη Ρωσία στη Σερβία και από εκεί, στην Αθήνα.

Επίσης, από την ταυτοποίηση στοιχείων και τις δακτυλοσκοπήσεις διαπιστώθηκε ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν προσπαθήσει κατά το παρελθόν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Πληροφορίες από imerazante.gr

Ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση τουλάχιστον 400 αλλοδαπών ανοιχτά της Κρήτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: