Βίντεο με άνδρα των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια: Εισαγγελική έρευνα

Photo Αστυνομικός των ΜΑΤ σπάει τζαμαρία καταστήματος στα Εξάρχεια. Screenshot via Youtube Perseus999




Απίστευτες εικόνες από επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στα Εξάρχεια μετά από φοιτητική πορεία, ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω βίντεο που ανέβηκε στα social media.

Ειδικότερα στο βίντεο φαίνεται αστυνομικός των ΜΑΤ να σπάει τζαμαρία καταστήματος, αφού πρώτα έχει προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα, καθώς φαίνεται ότι μέσα έχουν βρει καταφύγιο διαδηλωτές.

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία διέταξε έρευνα.

Η εντολή της εισαγγελέως δόθηκε με βάση σχετικό προανακριτικό υλικό που διαβιβάστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο περιλαμβάνεται το εν λόγω βίντεο με τον άντρα της ομάδας ΜΑΤ. Πίσω ακριβώς από τη βιτρίνα βρίσκονταν πολίτες και όπως δείχνει το βίντεο μία γυναίκα τραυματίστηκε στο χέρι από τα σπασμένα γυαλιά.

Η κ. Παπαγεωργακοπούλου ανέθεσε την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης την σε εισαγγελέα από το Τμήμα Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας.

«Τρελός είμαι»

Στο βίντεο, εκτός από την αδιανόητη βίαιη αντίδραση του αστυνομικού των ΜΑΤ, καταγράφεται και ο διάλογος που είχε με την κοπέλα που φέρεται να τραυματίστηκε.

Αφού ο αστυνομικός έσπασε την τζαμαρία και πέταξε μέσα μία σημαία, που πιθανότατα είχε πάρει από κάποιον διαδηλωτή, ακούγονται γυναικείες φωνές μέσα από το κατάστημα να λένε: «Τι κάνετε;».

Στη συνέχεια η κοπέλα τον ρωτάει έκπληκτη: «Είσαι τρελός;» και εκείνος απαντάει: «Τρελός είμαι. Κι εσύ είσαι. Περάστε όλοι έξω».

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός

Μετά τις καταγγελίες για τα περιστατικά βίας που καταγράφηκαν στο τέλος της χθεσινής πορείας, και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος, το αρχηγείο της Αστυνομίας διενεργεί ένορκη διοικητική εξέταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός ισχυρίστηκε:

«Προσπαθούσα να κάνω συλλήψεις. Δέχθηκα μια επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, από κάποια άτομα, τα οποία μετά πήγαν και κλειδώθηκαν σε αυτό το μαγαζί. Πάνω στην ένταση της στιγμής, καθώς δεχόμασταν διαρκώς επιθέσεις, με την ασπίδα προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα και έσπασε. Δεν πρόκειται να κρυφτώ. Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος και δεν θέλω να στοχοποιηθεί εξαιτίας μου όλη η υπηρεσία».

Καταγγελία δικηγόρου για επίθεση από αστυνομικό

Εκτός από το περιστατικό με το σπάσιμο της τζαμαρίας, από την αστυνομία ερευνάται και η καταγγελία δικηγόρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ την ώρα που επέστρεφε στο γραφείο του.

«Βλέπω τον άνδρα των ΜΑΤ να πατάει με το πόδι του τον λαιμό διαδηλωτή» αναφέρει ο δικηγόρος Β. Αρχιμανδρίτης στον ALPHA. «Λέω “Μήπως να μην του πατάτε τον λαιμό, να μην έχουμε κανένα ατύχημα;”. Έρχεται ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ και μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη. Του λέω: “Είμαι δικηγόρος και με χτυπάτε;”».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ALPHA

Πέντε αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, έγιναν έξι συλλήψεις : Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα αλλεπάλληλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: