H βασίλισσα Ελισάβετ ακυρώνει εμφανίσεις: Δεν θα παραστεί στην κρίσιμη Σύνοδο για το Κλίμα στη Γλασκώβη

FILE PHOTO: Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ. Screenshot via Youtube Global News




Δεν θα παραστεί τελικά στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα Cop26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας, η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η βασίλισσα «με λύπη της αποφάσισε» να μείνει μακριά από την εκδήλωση της Γλασκώβης. Πριν από μία εβδομάδα, η μονάρχης πέρασε μία νύχτα στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα επέστρεψε στα καθήκοντα της.

Η διεθνής διάσκεψη για το κλίμα είναι κρίσιμης σημασίας για τον Μπόρις Τζόνσον και η απουσία της επίσημης κεφαλής του κράτους σίγουρα κοστίζει στη βαρύτητα που ήθελε να δώσει η κυβέρνηση στο γεγονός.

Αιτία για την απουσία της Ελισάβετ είναι ότι οι θεράποντες ιατροί της δίνουν συμβουλές για ξεκούραση, ενώ αποφασίστηκε στις προσεχείς υποχρεώσεις της να συνοδεύεται από ένα ακόμη μέλος της βασιλικής οικογένειας, ώστε να μην υπάρχει απουσία εκπροσώπησης σε περίπτωση αδυναμίας της 95χρονης βασίλισσας να παραστεί λόγω υγείας.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Απέχουμε από εκεί που πρέπει για μείον 1,5 βαθμό: Εκθεση ΟΗΕ για την υπερθέρμανση λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο της Γλασκώβης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: