Στην Αθήνα η Άγγελα Μέρκελ τέλη Οκτωβρίου: Με πρόσκληση Κυριάκου Μητσοτάκη

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στις εργασίες τις Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στο Μπρντο της Σλοβενίας, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται στην Αθήνα η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Την σχετική πρόσκληση είχε απευθύνει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Σλοβενία.

Σημειώνεται ότι η Μέρκελ επισκέφτηκε το Σάββατο την Τουρκία και είχε επαφές με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.  Μάλιστα αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά αν συνεχιστούν οι διερευνητικές μεταξύ των δύο χωρών, ενώ για το Κυπριακό είπε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος.

Με πληροφορίες από kathimerini.gr/ertnews.gr

Δένδιας: Κογκρέσο και Επιτροπή Εξωτερικών υπό Μενέντεζ έχουν σαφή θέση ότι η Τουρκία διολισθαίνει προς αντιδυτική κατεύθυνση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: