“Να αναγνωρίσει το παράνομο μόρφωμα ζητά από τον Πρόεδρο το ΑΚΕΛ;” διερωτάται ο Πελεκάνος

File photo: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Μάριος Πελεκάνος. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σε γραπτή απάντησή του αναφέρει πως πραγματικά διερωτάται κανείς τι ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποδεχθεί.

«Την αξίωση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων να αναγνωρίσουμε στο παράνομο μόρφωμα, ισότιμο με το νόμιμο κράτος, καθεστώς, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών για να πετύχει αυτό που επιδιώκει η Τουρκία;», προσθέτει ο κ. Πελεκάνος.

Θέτει το ερώτημα αν αντιλαμβάνεται το ΑΚΕΛ ότι με τις θέσεις που προβάλλει «υποσκάπτει τις ειλικρινείς προσπάθειες της πλευράς μας για ένα δημιουργικό διάλογο».

«Τι άραγε εισηγείται; Να αποδεχθούμε τις έκνομες και αυθαίρετες ενέργειες της Τουρκίας, την ώρα που παραβιάζει το καθεστώς της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ή όταν κατά παράβαση του Δικαίου της Θάλασσας παρεμποδίζει έρευνες για ένα Πρόγραμμα  που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ;», αναφέρει.

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί το ΑΚΕΛ ότι με την εμμονή στις θέσεις που προβάλλει, στην ουσία δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας;» καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την ελπίδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: