Η κατοχική Τουρκία υλοποιεί το σχέδιο για την Αμμόχωστο: Άνοιξε νέο σημείο εισόδου στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων

Βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του “δημαρχείου” Αμμοχώστου και στρατιώτες – κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων. Φωτογραφία από τον Φιλελεύθερο




Νέο σημείο στη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας προς την οδό Ερμού, εκεί που βρίσκεται η Σχολή Παπαθωμά, κοντά στο Δημαρχείο Αμμοχώστου, θα ανοίξει στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί δημοσιεύει φωτογραφίες από τις σχετικές εργασίες καθαριότητας και διόρθωσης των δρόμων, ενώ διακρίνεται και φορτηγό που μεταφέρει λυόμενη καμπίνα, η οποία θα τοποθετηθεί στο σημείο διέλευσης, παρόμοια με αυτή που υπάρχει ήδη, κοντά στο ξενοδοχείο Κωνστάντια.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες για το άνοιγμα του Βαρωσίου και γράφει ότι αφορά την περιοχή του 3,5% όπου έχει καταργηθεί το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης και αφορά 174.646 τ.μ.

Επικαλούμενη πληροφορίες, η Κίπρις ποστασί γράφει ότι στο νέο σημείο, τον έλεγχο θα ασκεί η παράνομη ψευτο-«αστυνομία», σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για το πότε αυτό θα γίνει. Τις εργασίες καθαριότητας, προστίθεται, διεξάγει ο παράνομος «δήμος» της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Ντεταί γράφει ότι τα συρματοπλέγματα και τα βαρέλια μετακινήθηκαν χθες γύρω στις 11.00.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ:
Συνεχίζονται οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες από το κατοχικό καθεστώς στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων με τις παράνομες “αρχές” του ψευδοκράτους να υλοποιούν τις εξαγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ για άνοιγμα ακόμη ενός τμήματως της περιοχής, η οποία αντιστοιχεί στο 3,5% της έκτασης της πόλης.

Από το πρωί της Τετάρτης εκσκαφείς και φορτηγά επιστρατεύτηκαν για να καθαρίσουν τμήμα της λεωφόρου Ανεξαρτησίας, καθώς επίσης και την κάθετη οδό Ερμού.

Βίντεο του παράνομου τουρκοκυπριακού «πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου», που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του παράνομου “δημαρχείου” της κατεχόμενης Αμμοχώστου και στρατιώτες – κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων.

Στα πλάνα φαίνονται η προέκταση της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας και το τέρμα της οδού Ερμού, καταστήματα όπως το ξυλεμπορικό της οικογένειας Νικολάου Γεωργίου Μαραγκού. Διακρίνεται το κτίριο του Δημαρχείου Αμμοχώστου αλλά και τμήμα δρόμου που ήδη χρησιμοποιείται, όπου ήταν η Σχολή Παπαθωμά.

Ο Ερσίν Τατάρ είχε πει στις 20 Ιουλίου ότι η “αποστρατικοποίηση” του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι. Με αυτό το βήμα, είχε προσθέσει, οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» με αίτημα επιστροφής θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Την κίνηση είχε στηρίξει και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν που βρισκόταν στα κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Στις 2 Αυγούστου ο παράνομος ψευτο-«πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ είχε δηλώσει πως το παράνομο ψευτο-«υπουργικό συμβούλιο» πήρε την απόφαση να καταργήσει για το 3,5% του Βαρωσίου, συνολικής έκτασης 5 τ. χλμ, το “καθεστώς της στρατιωτικής περιοχής”.

Ο Σανέρ είχε πει πως στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή και θα μπορούσαν να ζήσουν υπό την «κυριαρχία της (παράνομης) τδβκ», ενώ είχε κάνει λόγο και για περιουσία του ΕΒΚΑΦ σε αυτή την περιοχή, η οποία θα αξιολογηθεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση του παράνομου ψευτο-“υπουργικού συμβουλίου” δεν δημοσιεύθηκε στην “επίσημη εφημερίδα” του ψευδοκράτους.

Να ασκήσει την επιρροή της για επανεκκίνηση συνομιλιών, τερματισμό παράνομων ενεργειών Αγκυρας ζήτησε ο Αναστασιάδης από Μέρκελ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: