Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο από την Καρολίνα Πελενδρίτου, η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η απόφαση που αναμένεται να λάβει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού και οι θάνατοι των μοτοσικλετιστών στην άσφαλτο είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ακούει ό,τι θέλει το ΑΚΕΛ» πως μόνο το ΑΚΕΛ παρεξήγησε ξανά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλού αναφέρει πως σήμερα θα ληφθεί η απόφαση για τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Αλλού προβάλλει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο από την Καρολίνα Πελενδρίτου.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Προεδρικός πολιτικαντισμός με όρους δεκαετίας του ΄60» γράφει πως επιμένει στα περί επιστροφής στο Σύνταγμα του 1960 ο Πρόεδρος παρά τις έντονες επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό, λέγοντας πως πρόταση δεν υφίσταται γιατί απερρίφθη. Αλλού αναφέρεται σε απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για προσφυγή της πρώην Λαϊκής κατά του ελληνικού κράτους για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων του 2011 και τις ζημιές που υπέστη η τράπεζα. Ακόμη αναφέρει πως ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για νέο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Βρετανικό πλαίσιο στα σκαριά» πως το Λονδίνο σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις στο Κυπριακό με «αυτοδιοικούμενες οντότητες». Αλλού αναφέρει πως χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η Καρολίνα Πελενδρίτου. Σε άλλο θέμα γράφει για θλιβερό ρεκόρ σε θανάτους μοτοσικλετιστών.

«Η Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Άδειασε τον Χριστοδουλίδη ο Πρόεδρος … Πρόταση και όχι ‘σχήμα λόγου» πως το ΑΚΕΛ προειδοποίησε για τον κίνδυνο από την πρόταση επιστροφής στο Σύνταγμα του ’60. Επίσης αναφέρει πως παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Πελενδρίτου. Ακόμη αναφέρεται στη δράση Ε/ και Τ/κ εργαζομένων για την παγκόσμια ειρήνη.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Οξύνθηκαν τα πνεύματα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών» αναφέρεται στην κριτική που άσκησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σε σχέση με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό και την πρότασή του για το Σύνταγμα του ’60. Αλλού αναφέρεται στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Καρολίνα Πελενδρίτου στα 100 μέτρα πρόσθιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Επίσης γράφει πως εντοπίστηκε μια νεκρή χελώνα στην Καρπασία λόγω της πετρελαιοκηλίδας.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Στην άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη Αμμόχωστο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: