Άρχισε η προετοιμασία της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στην Κύπρο

File Photo Τα τελικά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα αποφασισθούν από τους νέους KYΠΕ




Οι συνδιοργανωτές της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και Cyprus Youth DiplomaCY, ανακοίνωσαν την έναρξη προετοιμασίας της 5ης κατά σειρά Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που  θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 18 Οκτωβρίου 2021.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά σκοπός του προγράμματος είναι η διεξαγωγή ιδιότυπης προσομοίωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την οποία 56 νέοι και νέες της Κύπρου θα υποδυθούν για ένα τριήμερο τους ρόλους των Βουλευτών.

Στο πλαίσιο και της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των Κρατικών Αξιωματούχων και της Νεολαίας ως βασικό στόχο του Προγράμματος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, οι συνδιοργανωτές απευθύνθηκαν σε Κρατικούς Αξιωματούχους, ήτοι την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρμόδιους Υπουργούς, Υφυπουργούς και Προεδρικούς Επιτρόπους, οι οποίοι απέστειλαν τις εισηγήσεις τους αναφορικά με τα πιθανά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, οι οποίες θα προσομοιωθούν, είναι η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, η Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος και η Επιτροπή Υγείας. Τα θέματα, τα οποία προέκυψαν μέσω της επικοινωνίας με Κρατικούς Αξιωματούχους, έχουν περιοριστεί έπειτα από επιλογή των συνδιοργανωτών, σε 3 ανά Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Τα τελικά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων θα αποφασισθούν από τους νέους και τις νέες της Κύπρου μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που θα είναι ανοικτή μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2021 στο σύνδεσμο: https://forms.gle/hk5gK5f5Ns7mc2ny6.  Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, 2021.

Οι Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, για Θέσεις Νέων Βουλευτών και Μέλη Δημοσιογραφικής Ομάδας θα υποβληθούν  09 – 22 Σεπτεμβρίου 2021

Περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό του προγράμματος, τον τρόπο διεξαγωγής  και πληροφορίες για τις αιτήσεις για τις σχετικές θέσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος  http://www.voulineon.com και στις επιμέρους ιστοσελίδες των συνδιοργανωτών.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

H Κύπρια πεθερά του Μενέντεζ και οι σχέσεις ζωής του γερουσιαστή με την Κύπρο [photo, video]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: